Αθλητισμός|06.12.2019 17:30

Απίστευτη απολογία Ολυμπιακού: «Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε - Η πόρτα ήταν... παράλυτη»

Newsroom

Απολογήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ και στο ημίχρονο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας αναμένεται να εκδοθεί στη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την οποία «ο ΚΑΠ δεν προβλέπει πειθαρχικό έλεγχο για διαπιστευμένους φιλάθλους στα αποδυτήρια» και πως «οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συνεπλάκησαν με την αστυνομία και πως ο Μάτος πέταξε μπουκάλι!».

«Η πόρτα ήταν... παράλυτη»

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, ο νομικός Ιωάννης Χατζασαββάογλου και ο Κώστας Καραπαπάς υποστήριξαν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τιμωρηθεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού από την στιγμή που ο παρατηρητής αναφέρει στην έκθεση του ότι «του είπαν ότι τραυματίστηκε ο αστυνομικός και δεν το είδε μόνος του». Ακόμη ανέφεραν πως... «Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την πόρτα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε μια προσπάθεια να τη στηρίξουμε, ενημερώσαμε τον παρατηρητή και την αστυνομία μία ώρα πριν, ότι η πόρτα είναι... παράλυτη και δεν μπορεί να ανοίξει! Η Αστυνομία έβαλε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο. Και ο Ολυμπιακός την ίδια διαδρομή ακολούθησε» αλλά και πως όσα έγιναν «ήταν πταίσμα σε σχέση με αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή».

Για τους οπαδούς με διαπιστεύσεις έξω από τα αποδυτήρια ειπώθηκε ότι ήταν άτομα που δουλεύουν σε... καντίνες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι και άλλα άτομα. «Αν είχε λειτουργήσει σωστά η Αστυνομία και είχαν βγει αυτοί οι άνθρωποι μέσα, δεν θα είχε γίνει τίποτα», τόνισαν, ενώ πρόσθεσαν πως προκάλεσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. 

«Ο ΠΑΟΚ μπήκε με απολυτή ασφάλεια, αυτοί οι άνθρωποι αντέδρασαν γιατί από τον ΠΑΟΚ τους έκαναν χειρονομίες και χαμογελούσαν. Κάποιοι από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προκάλεσαν, είδα με τα μάτια παίκτη του να πετάει μπουκάλι. Ο Μάτος πέταξε μπουκάλι και προσπάθησε να κλωτσήσει κάποιος από τους διαπιστευμένους. Η συμπλοκή ήταν ανάμεσα στην αποστολή του ΠΑΟΚ και την Αστυνομία. Κάποια λεκτικά επεισόδια έγιναν μόνο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προκάλεσαν και έτσι ξεκίνησε. Κανείς δεν ακούμπησε παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν πέταξε κανείς τίποτα στους παίκτες του, από τον ΠΑΟΚ πετάχτηκε» κατέθεσε ο Κώστας Καραπαπάς.

«Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε»

Για τον τραυματισμό του αστυνομικού, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστήριξαν πως «δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε γι' αυτή την πράξη. Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη. Δημιουργήθηκε μια τεράστια φιλολογία με τον συγκεκριμένο περιστατικό ενώ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ο παρατηρητής να σημειώσει κάτι που του το είπε τρίτος, δεν λαμβάνεται υπόψη. Ο παρατηρητής δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Γράφει «Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια. Εφόσον δεν αναφέρεται από τον παρατηρητή, δεν είναι δυνατόν να απασχολήσει την Επιτροπή σας».

Και ο Κ. Καραπαπάς είπε: «Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν το είδα. Ρώτησα τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και μου είπε ότι κάποιος του είπε ότι τραυματίστηκε αστυνομικός. Την αποστολή του ΠΑΟΚ κανείς δεν την ακούμπησε. Δεν την πλησίασε. Πολύ μικρή η διάρκεια των επεισοδίων. Κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν κάποια βίντεο, που αποδεικνύουν όμως, αυτά που λέμε εμείς, ότι δεν έγινε τίποτα» ενώ ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου συμπλήρωσε. «Δεν μπορεί καμία ΠΑΕ να απολογηθεί για παραπτώματα που δεν γράφονται στο φύλλο αγώνα ή την έκθεση του παρατηρητή. Ο παρατηρητής δεν είδε το  μπουκάλι που πέταξε ο Μάτος και δεν το έγραψε και καλώς δεν το έγραψε, και έτσι δεν έπρεπε να είχαμε κληθεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού, από τη στιγμή που δεν τον είδε».

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΑθλητικός ΔικαστήςΠΑΟΚ