Αθλητισμός|09.12.2019 11:23

Μόλις πέντε προπονητές άντεξαν στη θέση τους στον πρώτο γύρο της Super League

Newsroom

Η αυλαία του πρώτου γύρου της Super League 1 έπεσε το Σαββατοκύριακο (7-8/12), με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι μαζί στην κορυφή, και μάλιστα χωρίς να έχουν γνωρίσει τη ήττα. Ο πρώτος γύρος βρήκε μόλις πέντε προπονητές να παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς στις υπόλοιπες ομάδες έχει καταγραφεί τουλάχιστον μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο λόγος για τους Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακό), Αμπέλ Φερέιρα (ΠΑΟΚ), Γιώργο Σίμο (ΟΦΗ), Γιώργο Δώνη (Παναθηναϊκό) και Χουάν Φεράντο (Βόλο ΝΠΣ), οι οποίοι συνεχίζουν στις θέσεις τους.

Σε Λαμία, Άρη, και Ατρόμητο καταγράφηκαν τρεις αλλαγές μέσα σε αυτές τις 13 αγωνιστικές. Η Λαμία ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη σεζόν με τον Μάκη Χάβο, με την αλλαγή οικονομικών δεδομένων στην ομάδα της Φθιώτιδας, τον Αύγουστο να τον ωθεί σε παραίτηση. Ο Σωτήρης Αντωνίου κάθισε στην άκρη του πάγκου, όμως δεν μακροημέρευσε και από τον Σεπτέμβριο έχει αναλάβει ο Ακης Μάντζιος.

Στον Άρη η σεζόν ξεκίνησε με τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος παραιτήθηκε. Ο Τόλης Τερζής τον αντικατέστησε με τους ανθρώπους των «κιτρίνων» να κάνουν σκέψεις μονιμοποίησής του αλλά τελικά να προχωρούν στην πρόσληψη του Μίχαελ Ένινγκ.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με την Γιάννη Αναστασίου, που έδωσε προσωρινά σκυτάλη στα μέσα Νοεμβρίου στον Γιώργο Κορακάκη, μέχρι αυτή να καταλήξει στον Σάββα Παντελίδη.

Τρίτο τεχνικό μέσα στη σεζόν θα έχει και η ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει ντεμπούτο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Ο Μιγκέλ Καρντόσο αποχώρησε στα τέλη Αυγούστου και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Ελληνα τεχνικός κάθισε στην άκρη του πάγκου για τελευταία φορά στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστής με τον Πανιώνιο.

Στην ΑΕΛ, ο Γκόραν Πέτριτς δεν πρόλαβε την πρεμιέρα της σεζόν, καθώς παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Στον Πανιώνιο, η αρχή της σεζόν βρήκε τον πάγκο του τον Ακη Μάντζιο, και πλέον στη θέση του βρίσκεται ο Νίκκι Παπαβασιλείου. Στον Αστέρα Τρίπολης ο Μπόρχα Χιμένες «άντεξε» μέχρι την 12η αγωνιστική, με τον Μίλαν Ράσταβατς να αναλαμβάνει τα ινία.

Στην Ξάνθη ο Κίκο Ραμίρες απομακρύνθηκε και αυτός λίγο πριν την αυλαία του πρώτου γύρου, με τον Γιώργο Κόλτση να κάθεται στον πάγκο για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Παράσχο να αναλαμβάνει για τον δεύτερο γύρο. Στον Παναιτωλικό, ο Λουίς Κάστρο αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Μάκης Χάβος.

ποδόσφαιροΟΦΗΟλυμπιακόςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςSuper League 1Βόλος ΝΠΣ