Αθλητισμός|14.12.2019 00:16

Euroleague: «Λύγισε» στη Βαρκελώνη από την Μπάρτσα ο μαχητικός Παναθηναϊκός

Newsroom

Στην πρώτη του ήττα στην Euroleague μετά από 29 ημέρες υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε των «πράσινων», που προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες, με  98-86 παραμένοντας έτσι στα «υψηλά διαζώματα» της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε φιλότιμα σε μια δύσκολη έδρα όπως το Palau Blaugrana, απέναντι σε έναν εξαιρετικά ποιοτικό αντίπαλο, έβγαλε πείσμα και μαχητικότητα κι αν ήταν περισσότερο προσεκτικός κι αποτελεσματικός στην άμυνα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ασυνεπής στον τομέα του ριμπάουντ. Ήταν χαρακτηριστικό πως το πρώτο 10άλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να κερδίζουν μόνο ένα!

Αμυντικά επίσης έκανε λάθη και επέστρεψε στους Μίροτιτς και Ντέιβις να απειλούν διαρκώς το καλάθι. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν «φλόγα» και θέληση. Δεν τα παράτησαν , προσπάθησαν να χτυπήσουν την  Μπαρτσελόνα στις αδυναμίες της (με Καλάθη και Φριντέτ) ακολουθώντας την ομάδα της Βαρκελώνης στο σκορ.

Από το πρώτο ημίχρονο πάντως (55-47 με 17 πόντους του Μίροτιτς), έγινε σαφές πως εάν ήθελε ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει την νίκη θα έπρεπε να βελτιώσει τις επιδόσεις του κυρίως στην άμυνα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της και να καθαρίσει γρήγορα το ματς, προηγήθηκε με 60-52, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και να μειώνει σε 60-58. Κάπου εκεί έκανε ξανά την εμφάνιση της μια χαλάρωση στην άμυνα (ας όψεται η απουσία του Καλάθη από το παρκέ σε εκείνο το σημείο) που δεν συγχωρείται -ειδικά στη συγκεκριμένη έδρα- με τους Καταλανούς να ξεφεύγουν (71-63 στο 29').

Ο Ντεσόν Τόμας στο 35' ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο μειώνοντας για τον Παναθηναϊκό τη διαφορά (81-77), αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά που οι παίκτες του Ρικ Πτίνο έδειξαν ικανοί να απειλήσουν την Μπαρτσελόνα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο το Palau Blaugrana αποδείχθηκε… κατηφορικό για τον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 12, Χάνγκα 5 (1), Σμιτς 7 (1), Οριόλα 7 (1), Αμπρίνες 5 (1 ), Χίγκινς 7 (5 ασίστ), Ντιλέινι 17 (1/1 δίποντο, 5/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ,), Κούριτς 6 (2), Μίροτιτς 23 (2), Τόμιτς 9 .

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 12 (1), Ράις 10 (1), Παπαγιάννης 6 , Παπαπέτρου 10 , Παππάς, Βουγιούκας 2, Τζόνσον, Φρεντέτ 19 (2), Καλάθης 13 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ,), Γουάιλι 6, Μήτογλου 5, Μπεντίλ 3 (1).

ΜπαρτσελόναμπάσκετEuroleagueΠαναθηναϊκός