Αθλητισμός|25.10.2018 08:59

Τέλος ο Μίχαελ Σκίµπε, έρχεται ο Αναστασιάδης

Γιάννης Σκόκας

Στροφή 180 µοιρών έκανε η διοίκηση της ΕΠΟ στο ζήτηµα του προπονητή της Εθνικής οµάδας. Μολονότι µέχρι και πριν από λίγες ηµέρες ο, κατά τα άλλα φευγάτος τον ερχόµενο Νοέµβριο, Μίχαελ Σκίµπε, είχε εξασφαλίσει την παραµονή του στον πάγκο της «γαλανόλευκης» µέχρι και τα δύο τελευταία παιχνίδια του Nations League µε τη Φινλανδία και την Εσθονία στο ΟΑΚΑ, εντέλει όλα δείχνουν πως µετράει µέρες -ίσως και ώρες- στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήµατος.

Η απόφαση είναι ειληµµένη και πιθανότατα θα επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της σηµερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη.

Τις προηγούµενες ηµέρες υπήρξαν αρκετές διεργασίες και έγιναν ζυµώσεις για το ζήτηµα του προπονητή. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως πλέον ο Σκίµπε έχασε και τη στήριξη των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι (στην πλειονότητά τους) πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ερωτήθηκαν από τον πρόεδρο της Οµοσπονδίας Βαγγέλη Γραµµένο, είχαν δώσει ψήφο εµπιστοσύνης για την ανανέωση του συµβολαίου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την προχθεσινή επαφή τού Γραµµένου µε τον Σκίµπε, ο επικεφαλής της ΕΠΟ ενηµέρωσε τον 53χρονο κόουτς για την πρόθεση της διοίκησης να διακόψει τη συνεργασία τους, ενώ ενδέχεται να τεθεί θέµα αποµάκρυνσης και του τεχνικού διευθυντή Ζήση Βρύζα.

Και µολονότι ακόµη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τοµή ως προς την αποζηµίωση του Γερµανού, ενώ εκκρεµεί και η τυπική επικύρωσή της από την Εκτελεστική, στην ΕΠΟ προχωρούν ήδη στην υλοποίηση του σχεδίου για την επόµενη µέρα και έχει ήδη προκριθεί ως ενδεδειγµένη λύση ο πολύπειρος Αγγελος Αναστασιάδης. Ο 65χρονος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος φαίνεται πως νίκησε στο... νήµα τον Γιάννη Αναστασίου,  πέραν της γνώσης που έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο -είναι αυτονόητο ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρµογής- έχει δουλέψει και ως οµοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Κύπρου επί 6,5 χρόνια.

Αγγελος ΑναστασιάδηςΕθνική ομάδα