Αθλητισμός|16.12.2019 01:23

Ολυμπιακός πέντε αστέρων στην Τρίπολη - Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Γκιγιέρμε

Newsroom

Με φόρα από την επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα που τον έστειλε στους «32» του Europa League, ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον... ελληνικό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στην Τρίπολη, όπου επικράτησαν 5-0 και παρέμειναν (μαζί με τον ΠΑΟΚ που νίκησε τον Παναιτωλικό) στην κορυφή της Super League. Μάλιστα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατόρθωσε να σκοράρει τέσσερα γκολ στα πρώτα 45λεπτα δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις της.

Οι Πειραιώτες έδειξαν εξαρχής ότι δεν είχαν διάθεση για να ρισκάρουν απέναντι σε μια ομάδα που έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξαναμπεί στη μάχη για τα πλέι οφ. Και με δύο γκολ προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έβαλαν τέλος στη... σεμνή τελετή. Ο Μασούρας στο 5' πέτυχε το 0-1 και ο Ποντένσε στο 9' το 0-2.

Σαν να μην έφταναν τα δύο γκολ, ο Αστέρας έμεινε και με παίκτη λιγότερο από το 15' λόγω αποβολής του Πασαλίδη για «δολοφονικό» τάκλιν στον Γκιγιέρμε, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με βαριά κάκωση στην κνήμη σύμφωνα με την αρχική διάγνωση και θα απουσιάσει για περίπου έναν μήνα. Για να υποδειχτεί πάντως η απευθείας κόκκινη, χρειάστηκε η συμβολή του VAR. Ο διαιτητής Παπαπέτρου είδε τη φάση στο μόνιτορ, ανακάλεσε την κίτρινη με την οποία είχε τιμωρήσει τον αμυντικό του Αστέρα βγάζοντας από το τσεπάκι του την κόκκινη.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε δίχως οίκτο να σφυροκοπά τον Αστέρα και με δύο γκολ του Ελ Αραμπί στο 34' και στο 44' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του προτού καν κλείσει το ημίχρονο. Στη συνέχεια πάντως, οι παίκτες του Μαρτίνς έριξαν τον ρυθμό τους δεδομένου ότι προέρχονταν από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και ότι ακολουθεί ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΛ την Τετάρτη (18/12) και έξοδος στον Βόλο την Κυριακή (22/12). Κάπως έτσι το τελικό 0-5 διαμορφώθηκε στο ρελαντί με τον Μασούρα να σκοράρει στο 73' το δεύτερο προσωπικό τέρμα του...

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (65' Ανχελ Μαρτίνεθ), Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46' Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ (21' Βαλιέντε).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (17' Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37' Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Μασούρας, Ελ Αραμπί (65' Γκερέρο).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΑστέρας ΤρίποληςΓκιγιέρμεποδόσφαιρο