Αθλητισμός|19.12.2019 09:46

Euroleague: Ματς-πρόκληση στο Τελ Αβίβ για τον Παναθηναϊκό με Μακάμπι

Newsroom

Σε λιγότερο από 48 ώρες από την αγχώδη νίκη του επί της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός καλείται να ανταποκριθεί το βράδυ της Πέμπτης (19/12, 21.00, Novasports2) στις συνθήκες ενός δύσκολου και απαιτητικού αγώνα απέναντι στη φιλόδοξη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Βιλερμπάν, Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ομρι Κάσπι, καθώς αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο γόνατο. Αμφίβολος είναι κι ο Ταρίκ Μπλακ που δεν έπαιξε στα ματς με ΤΣΣΚΑ και  Ζενίτ, ενώ νοκ άουτ έχουν τεθεί επίσης οι Τζον ΝτιΜπαρτολομέο και Νέιτ Ουόλτερς. Κανονικά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πάντως ο νεοαποκτηθείς Άαρον Τζάκσον.

«Η Μακάμπι είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της διοργάνωσης και εξαιρετική στο physical παιχνίδι. Όπως και ο Παναθηναϊκός, έχει πάντοτε αβαντάζ στο γήπεδό της, λόγω της ατμόσφαιρας. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στα 40 και πλέον χρόνια που είμαι προπονητής αυτή είναι από τις πιο απαιτητικές καταστάσεις που έχω βιώσει», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό θα είναι μια πολύ δυνατή δοκιμασία απέναντι σε μια εξαιρετική και αθλητική ομάδα και κυρίως σε μια δύσκολη έδρα, που θυμίζει... ελληνικό γήπεδο.

Την αναμέτρηση θα «διευθύνουν» ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ και ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο.

Το πρόγραμμα (15η αγωνιστική)

Πέμπτη 19/12

19.45 Φενερμπαχτσέ-Ζενίτ (Novasports3)

21.05 Μακάμπι-Παναθηναϊκός (Novasports2)

21.45 Αρμάνι-Βαλένθια (Novasports4)

22.00 Μπασκόνια-Ρεάλ (Novasports3)

Παρασκευή 20/12

19.00 Χίμκι-Ζαλγκίρις (Novasports5)

19.30 Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ (Novasports3)

20.00 Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός (Novaspoorts1)

21.30 Μπάγερν-Μπαρτσελόνα (Novasports5)

21.45 Βιλερμπάν-Άλμπα (Novasports3).

ΠαναθηναϊκόςΜακάμπι Τελ ΑβίβEuroleagueμπάσκετ