Αθλητισμός|19.12.2019 19:20

Ξέσπασε στον Βόλο ο Άρης και πάτησε στην πρώτη πεντάδα

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο), ο Άρης ξέσπασε στον Βόλο! Χάρη σε δύο γκολ του Μπράουν Ιντέγε, (που σίγουρα θα του δώσουν ψυχολογία στον δεύτερο γύρο) και δύο ακόμη από τον Μπρούνο Γκάμα (το ένα με πέναλτι), η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ διέλυσε τον Βόλο και πάτησε στην 5η θέση, φωνάζοντας το «παρών» σε κρίσιμο σημείο. 

Ο Άρης σκόραρε για 13ο σερί παιχνίδι και πήρε μία άτυπη ρεβάνς από την ήττα στο Βόλο την 2η μόλις αγωνιστική που είχε οδηγήσει τον Σάββα Παντελίδη στην παραίτηση. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι είχε ηττηθεί 1-0 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα στο οποίο δεν είχε σκοράρει!

Με αλλαγές στην αρχική σύνθεση (Τόνσο αντί του τιμωρημένου Ματίγια, Ρόουζ σε θέση δεξιού μπακ), ο Άρης παίζοντας μπροστά στον κόσμο του μπήκε ορμητικά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12' μετά από ασίστ του Φετφατζίδη με τον Ιντέγε, που ξέσπασε με έξαλλο πανηγυρισμό. Στο 24',  Νιγηριανός από ασίστ του Λάρσον έκανε το 2-0 με όμορφο πλασέ, ενώ στο 30' ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορτογάλος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 61' αξιοποιώντας την δεύτερη ασίστ του Λάρσον. 

Ο Βόλος που ανάσανε βαθμολογικά την προηγούμενη αγωνιστική, δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα, συμβιβάστηκε με την ήττα και ο Βίκτορ Μπασάντρε, που και πάλι κάθισε στον πάγκο αντί του Φεράντο, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξανδρο Κυζιρίδη και τον Γεράσιμο Μήτογλου (αδερφό του φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντίνου Μήτογλου) να κάνουν ντεμπούτο στην κατηγορία. Ευκαιρία για να προφυλάξει παίκτες ενόψει του Παναθηναϊκού βρήκε και ο Μίχαελ Ένινγκ, που ξεκούρασε νωρίς τους Ιντέγε, Σάσα και Βέλεθ και έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Μπακούτση να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κούεστα, Βέλεθ (66' Μπα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα (66' Μπακούτσης), Τόνσο, Λάρσον, Φετφατζίδης, Γκάμα, Ιντέγε (56' Μαρτίνες). 

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Τσίκα (73' Μήτογλου), Διαμαντής, Ντεντάκης, Φερράρι, Μαξ, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (69' Κυζιρίδης), Τσαούσης, Τόρες (66' Λύρατζης) Μάντζης. 

Η μεγάλη αγκαλιά του Άρη

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι άνθρωποι του Άρη πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Βόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Φιλοξένησαν 13 παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας, που συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθως παρακολούθησαν τον αγώνα από τις εξέδρες. 

Στη διάρκεια των γιορτών, η ΠΑΕ Άρης θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας και θα μοιράσει δώρα, ενέργεια που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της.

SuperLeague1Βόλος ΝΠΣSuperLeagueποδόσφαιροΑρης