Αθλητισμός|19.12.2019 22:29

ΠΑΟΚ: Νίκησε τον Πανιώνιο, έμεινε κορυφή, έφτασε τα 50 σερί ματς χωρίς ήττα!

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του καθώς επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και έφτασε στην εκπληκτική επίδοση των 50 σερί αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα! Ουσιαστικά, ο ανίκητος «Δικέφαλος του βορρά» άφησε μόνο για μια μέρα τον Ολυμπιακό μόνο του στην πρώτη θέση λόγω της 24ωρης διαφοράς στα δύο παιχνίδια. Και η μάχη για τον τίτλο μαίνεται...

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή και διάθεση να επιτεθεί στα πρώτα 20 λεπτά, με τον Πανιώνιο να βρίσκει τον τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Μαλέρμπ. Στο 10' και στο 18' ο Ακπομ είχε δυο τελικές προσπάθειες, με τη πρώτη να φεύγει άουτ και τη δεύτερη να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 36' ήρθε η πρώτη τελική στην εστία με ένα διαγώνιο σουτ του Μασούρα στο οποίο ο Ζίφκοβιτς έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το ημίχρονο τελείωσε με δυο ευκαιρίες για τον Πανιώνιο. Ο Αραμπούλι στο 45+2' είχε σουτ πάνω από τα δοκάρια και στο 45+4' εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα προς το «Γ» της εστίας του Ζίφκοβιτς, ο οποίος σηκώθηκε και απέκρουσε με δυσκολία. Το δεύτερο ημίχρονο πάντως ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με μεγάλη φόρα και να αξιοποιεί την πρώτη στατική φάση. Στο 47' και μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μάτος στο δεύτερο δοκάρι, ο Ακπομ έστρωσε στον Ίνγκασον που πλάσαρε για το 0-1.

Στο 49' ο Μαλέρμπ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπίσεσβαρ και στο 52' ο Αουγκούστο πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή. Στο 63' ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε ένα ακόμα κόρνερ, με κεφαλιά του Μάτος στο δεύτερο δοκάρι, και τον Κρέσπο με νέα κεφαλιά να στρώνει για τον Ακπομ που «έγραψε» το 0-2. Στο 70' ο Ζιφκοβιτς είχε και πάλι απάντηση σε προσπάθεια του Αραμπούλι με το κεφάλι.

Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας, Τσιλούλης (81' Δούμτσιος), Παπανικολάου (68' Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ινγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός(81' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (72'Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46' Βιεϊρίνια), Άκπομ.

SuperLeagueΠανιώνιοςΠΑΟΚSuper League 1