Αθλητισμός|28.12.2019 13:23

Ο ΠΑΟΚ «φρέναρε» την παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας

Newsroom

O Ντόουγκλας Αουγκούστο συμπεριλήφθηκε στην τελική 23άδα της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας, που θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως δεν θα δώσει το παρών στο προολυμπιακό τουρνουά, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει την πόρτα λόγω αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της U23 της «Σελεσάο», Αντρέ Ζαρντίν, ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία βρίσκεται και ο μέσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε την μάχη από τον Ντόουγκλας Λουίζ της Άστον Βίλα, κάτι που ικανοποίησε τόσο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του βορρά» που αναγνωρίζουν πως ο Βραζιλιάνος μέσος έπεισε τους ιθύνοντες της εθνικής ομάδας μέσω της αγωνιστικής του εικόνας στο πρωτάθλημα της Super League.

Μετά από συζήτηση που έγινε ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή, αποφασίστηκε η μη παρουσία του Αουγκούστο στην Ολυμπιακή ομάδα λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων των «ασπρόμαυρων» στο διάστημα που θα έπρεπε να απουσίασει. Η προετοιμασία της Βραζιλίας αρχίζει στην Τερεσόπολις του Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 3 Ιανουαρίου. Οι αγώνες του Προολυμπιακού τουρνουά θα γίνουν στην Κολομβία, όπου η Βραζιλία θα μεταβεί στις 16 Ιανουαρίου για να αντιμετωπίσει κατά σειρά το Περού (19/1), την Ουρουγουάη (22/1), τη Βολιβία (28/1) και την Παραγουάη (31/1). Από τις τέσσερις ομάδες του ομίλου, στους Ολυμπιακούς προκρίνονται οι δύο πρώτες.

Αυτό θα σήμαινε πως ο Αουγκούστο θα επέστρεφε στις αρχές Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την στιγμή που οι αγώνες αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι της UEFA, οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν στους ποδοσφαιριστές να δώσουν το παρών, με τον ΠΑΟΚ να κάνει χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος.

Εθνική ΒραζιλίαςΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΝτάγκλας ΑουγκούστοΠΑΟΚποδόσφαιρο