Αθλητισμός|30.12.2019 19:06

Διαφωνεί και η Super League με την πρακτική της επιβολής μηνύσεων κατά των διαιτητών

Newsroom

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, που συνεδρίασε για να πάρει άμεσα αποφάσεις για όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρακτική υποβολής μηνύσεων. Την απόφαση πήραν οι ομάδες που συμμετείχαν στο συμβούλιο (δεν παρέστησαν ο Ολυμπιακός και η Λαμία), πλην της ΠΑΕ ΑΕΛ. Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας 30/12:

(α) Η Super League εμμένει ότι η 17η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Super League, ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

(β) Είναι αυτονόητο και σαφές ότι καταδικάζεται κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, απ΄όπου κι αν προέρχεται.

(γ) Χωρίς να θίγεται η ελευθερία του Λόγου και της έκφρασης, θα πρέπει αφενός μεν να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών. H ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάχθηκε.

(δ) Θα ζητηθεί εντός της ημέρας συνάντηση επιτροπής της Super League (αποτελούμενης από τους κ.κ. Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη) με την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Στην κρίση της τελευταίας θα απόκειται αν σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των διαιτητών.

(ε) Τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών.

Μποροβήλος: «Κάθε ενέργεια ώστε να έχουμε αγωνιστική»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League: «Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου είναι γνωστά. Θα ζητήσουμε μια συνάντηση κατεπειγόντως από την ΚΕΔ και σε αυτή τη συνάντηση είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΚΕΔ αν θα παρίσταται και αντιπροσωπεία διαιτητών. Η επιστολή των διαιτητών προσανατολίζεται προς μία κατεύθυνση αλλά συγκεκριμένα πράγματα δεν λέει, ότι αυτό θα μπορέσει να γίνει ή ότι το άλλο δεν θα γίνει. Θα κατατεθούν οι απόψεις της διαιτησίας. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μία ημέρα. Δεν μπορεί να σταματήσει το πρωτάθλημα, οι ημερομηνίες είναι στενές. Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι όχι και να συνεχιστεί ο διάλογος. Πρέπει να συνεννοηθούν όλες οι πλευρές για να μπορέσουμε να δούμε κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για τις μηνύσεις προς τους διαιτητές, σχολίασε: «Κάποιες μηνύσεις έχουν ήδη αποσυρθεί, κάποιες άλλες θα είναι αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων για το τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί η Λίγκα να υποχρεώσει κάποιον. Πρέπει να δούμε σε θεσμικό πλαίσιο πως μπορεί να γίνει στην πράξη και πως μπορούμε να το περιχαρακώσουμε για το μέλλον. Η Λίγκα ή η κάθε ομάδα δεν γίνεται να της ζητείται να κάνει κάτι που δεν έχει τη δύναμη να το κάνει».

Για το ενδεχόμενο κλήσης ξένων διαιτητών, τόνισε: «Όταν λέμε ότι θα κάνουμε κάθε τι δυνατό για να γίνει η αγωνιστική, δεν είναι ωραίο πράγμα ούτε να απειλούμε τους διαιτητές, ούτε να λέμε ότι θα κάνουμε το Α ή το Β. Σας λέω κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε κάθε ενέργεια, έτσι ώστε να έχουμε αγωνιστική».

SuperLeagueδιαιτησίαSuperLeague1ποδόσφαιρο