Αθλητισμός|09.01.2020 23:29

Απίθανη Ατλέτικο! Εκανε ανατροπή στην ανατροπή της Μπαρτσελόνα και πέρασε τελικό (vids)

Newsroom

Μια τρελή κι απίθανη Ατλέτικο Μαδρίτης έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα, νικώντας με 3-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι χιλιάδες Σαουδάραβες φίλαθλοι οι οποίοι βρέθηκαν στο στάδιο King Abdullah Sports City για να παρακολουθήσουν το ματς ήταν εκστασιασμένοι από το θέαμα, τα γκολ, το σασπένς και την τρομερή ενέργεια που είχε το παιχνίδι των Μαδριλένων με τους Καταλανούς στην Τζέντα.

Και τι εξέλιξη! Ενα παιχνίδι που στο ημίχρονο ήταν 0-0, έγινε 1-0 υπέρ της Ατλέτικο μόλις στο 46' (ουσιαστικά μόλις 18 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα!) με το γκολ του Κόκε. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα έπειτα από 16 λεπτά είχε κάνει την ανατροπή ισοφαρίζοντας με τον Μέσι στο 51' και παίρνοντας το προβάδισμα (2-1) με τον Γκριεζμάν στο 62'.

Κι αφού ακυρώθηκαν δύο τέρματα της Μπαρτσελόνα με παρέμβαση του VAR (60' Μέσι, 74' Πικέ), η Ατλέτικο βρήκε το κενό στην εκτεθειμένη άμυνα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε και πέτυχε μια επική ανατροπή στην ανατροπή με εκτέλεση πέναλτι του Μοράτα στο 81' και με το νικητήριο γκολ του Κορέα στο 86'.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ντιέγκο Σιμεόνε να πανηγυρίζει έξαλλα μια μεγάλη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, και την Ατλέτικο να αδημονεί για τον κυριακάτικο (12/1, 20.00, Novasports) τελικό με τη μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης. Οσο κι αν το χάρηκαν πάντως οι Σαουδάραβες, είναι βέβαιο πως πικράθηκαν καθώς ευελπιστούσαν σε έναν... clasico τελικό μεταξύ της Ρεάλ και της Μπάρτσα. Το θέαμα πάντως τους αποζημίωσε...

ΜπαρτσελόναΑτλέτικο ΜαδρίτηςΣούπερ Καπ Ισπανίαςποδόσφαιρο