Αθλητισμός|03.12.2018 22:19

ΠΑΟΚ: Η απόδραση των δέκα μέσα από το γήπεδο της Λαμίας

Αντώνης Τσακαλέας

Σε ένα από τα πιο δύσκολά του βράδια, στο οποίο χρειάστηκε να παίξει για σχεδόν για 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο, εκ των οποίων τα 15 με τον γκολκίπερ του «λαβωμένο», ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τη Λαμία, με τον Φερνάντο Βαρέλα να είναι ο κορυφαίος του στην άμυνα, αλλά και ο σκόρερ του «χρυσού» όπως αποδείχθηκε, τέρματος.

Το «τρένο» του Λουτσέσκου συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία (έχει 11 νίκες και μία ισοπαλία σε 12 αγώνες), ενώ με τη νίκη διατήρησε το +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει την κατοχή, έχοντας κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή, και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη επιχειρώντας να αξιοποιήσει τη δεξιά της πλευρά, με τον Καραμάνο να βάζει δύσκολα στον Βιεϊρίνια (ο Μπίσεσβαρ  δεν παρείχε βοήθειες στον Πορτογάλο) αλλά μην έχει καλά γυρίσματα τις φορές που υπήρχαν προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Ο Πειραιώτης διαιτητής Τσαμούρης πήρε παρόμοια απόφαση τόσο στο χέρι του Βιεϊρίνια στο 12’ όσο και σε αυτό του Αντέτζο στο 20’, αμφότερα μέσα στη μεγάλη περιοχή, καθώς έδειξε «παίζετε». Ο ΠΑΟΚ πήρε τη σκυτάλη στη μεσαία γραμμή χωρίς όμως να μπορεί να φέρει την μπάλα στη περιοχή του Σαράνοφ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πασχαλάκη να κρατάει «ζωντανό» τον κακό ΠΑΟΚ, με μια εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, και το δεύτερο ξεκίνησε με τον Πρίγιοβιτς να αστοχεί σχεδόν εξ επαφής με την εστία, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της Λαμίας.  Οι γηπεδούχοι «ισοφάρισαν» στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Πασχαλάκη να έχει «απάντηση» στο τετ-α-τετ του Επστάιν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του κίνηση, με τον Ουάρντα να παίρνει τη θέση του Μπίσεσβαρ και ένα λεπτό αργότερα, βρήκε, από στατική φάση το γκολ, με πλασέ του Φερνάντο Βαρέλα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα, αξιοποιώντας στατική φάση, μέσω των οποίων ήταν και ο μέχρι τότε μοναδικός τρόπος με τον οποίο είχε απειλήσει τη Λαμία. Εννιά λεπτά μετά το γκολ του Βαρέλα, ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Λουτσέσκου να «αντιδρά» άμεσα, με τον Βέρνμπλουμ να παίρνει τη θέση του Πρίγιοβιτς, μετατρέποντας το σχηματισμό του σε 4-4-1.

Η απουσία αριθμητικής ισορροπίας έφερε τον ΠΑΟΚ πίσω από την μπάλα και τη Λαμία να ψάχνει τον τρόπο να φέρει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, στο 75’, δέχθηκε κλωτσιά με τις τάπες στα πλευρά από τον Μπαράλες, με τον διαιτητή Τσαμούρη να τον δείχνει μόνο κίτρινη κάρτα, με τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» να μένει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, η Λαμία έψαξε το γκολ, έχοντας συνεχώς την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον (τραυματία) γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων».  

ΠΑΟΚΛαμία