Αθλητισμός|03.12.2018 23:39

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-1: Καθάρισε γρήγορα και μετά χαλάρωσε

Newsroom

Η... συμμορία των κοντών καθάρισε για τον Ολυμπιακό στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (2-1). Ελαμπντελαουί και Ποντένσε οργίασαν από τη δεξιά πτέρυγα ανάπτυξης των γηπεδούχων, συνεργάστηκαν για να ανοίξει ο Πορτογάλος δαίμονας το σκορ μόλις στο 11’ και στη συνέχεια όλα έγιναν πολύ εύκολα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε αποφασισμένη και με άγριες διαθέσεις στο τερέν. Εκλεισε τους παίκτες του Παναιτωλικού στο μισό γήπεδο και τους σφυροκόπησε από το ξεκίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η οργανωμένη πίεση ψηλά σε συνδυασμό με πλάτος στην επίθεση έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την αμυντική διάταξη του Τραϊανού Δέλλα.

Μόλις στο 25ο λεπτό ήρθε και το 2-0, αυτή τη φορά λόγω υπεροπλίας στην... αεροπορία με τον Γκερέρο να βρίσκει τη μπάλα στρωμένη μπροστά του και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σαν σε προπόνηση.

Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους από το ξεκίνημα, επέβαλαν το ρυθμό τους, κυριάρχησαν, παρότι με ορισμένα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τεστάρουν τα αντανακλαστικά του Σα. Το δίδυμο Γκιλιέρμε-Καμαρά λειτούργησε καλά στον άξονα, αν εξαιρεθούν κάποια λάθη του Μαντί από υπερβολική σιγουριά, ενώ και ο κεφάτος Φορτούνης μπροστά τους έδειχνε ασταμάτητος.

Μπορεί μετά από το 2-0 οι στροφές να έπεσαν κάπως έως την ανάπαυλα, ωστόσο, ανέβηκαν ξανά με το ξεκίνημα του β’ μέρους και δη μετά την αποβολή του Χαντάκια με 2η κίτρινη (53’).

Η συνέχεια ήταν ομολογουμένως απολαυστική για τους φίλους του Ολυμπιακού που είδαν την ομάδα τους να σφυροκοπά την εστία του Κυριακίδη, με τον έμπειρο πορτιέρε, ωστόσο, να δείχνει την κλάση του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και να κρατά στα ίδια επίπεδα το δείκτη του σκορ. Με το αβαντάζ του επιπλέον παίκτη, ο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ενδεκάδα του με την προσθήκη του Νάτχο.

Οι χαμένες ευκαιρίες και η αφέλεια των γηπεδούχων στο αμυντικό σκέλος, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στον Καμαρά να μειώσει το σκορ και να δώσει άλλη ομορφιά στο ματς, στα τελευταία 20 λεπτά. Αντί να εξελιχθεί ο αγώνας σε... πάρτι, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τελικά πάλι στο γκολ, αδικώντας τη συνολική τους προσπάθεια και τις 20+ τελικές που δημιούργησαν... Το τρίποντο, πάντως, τους ανήκει ξεκάθαρα.

ΟλυμπιακόςΠαναιτωλικός