Αθλητισμός|04.12.2018 08:11

Μεγάλη τιμή και... μια συγγνώμη για τον Γιάννη

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο διεθνής Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο,  αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας στο ΝΒΑ για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης των Μπακς κατακτά αυτή την τιμή για δεύτερη φορά! Το πρωτάθλημα άρχισε μέσα Οκτωβρίου και γι' αυτό η πρώτη ανάδειξη είναι για ενάμισι μήνα και ο Γιάννης είχε κερδίσει τον τίτλο και τον Μάρτιο του 2017 και έτσι διπλασίσασε αυτή την τιμητική διάκριση.

Μέσα στην μεγάλη του χαρά, όμως, δεν δίστασε να επανέλθει στην πολυζητημένη φάση και αντίδρασή του στον εκτός έδρας αγώνα με τους Νικς. Ήταν τότε που ο Μάριο Χεζόνια κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά του και πέρασε επιδεικτικά από πάνω του, με τον Γιάννη να δηλώνει μετά το ματς ότι «την επόμενη φορά που κάποιος θα περάσει από πάνω μου θα τον χτυπήσει στα.... ».

Γνώμη δεν αλλάζει για το τι θα κάνει, αλλά έσπευσε να απολογηθεί για το ύφος της... απειλής του. «Αυτό που είπα το εννοούσα και είμαι άνθρωπος που δεν παίρνω τίποτα πίσω. Ξέρω όμως ότι πρέπει να επιλέγω καλύτερες λέξεις όταν θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή δεν είμαι από εδώ και ίσως ακούγομαι πιο άγριος.

Ξέρω όμως ότι αποτελώ πρότυπο για πολλά παιδιά και το να τα βλέπω και να τους λέω: ναι, ρίξτου μία στα γεννητικά όργανα, δεν είναι καλό. Γι αυτό και αισθάνθηκα άσχημα γι αυτό. Πρέπει να επιλέγω καλύτερες λέξεις».

Γιάννης Αντετοκούνμπο