Αθλητισμός|15.01.2020 10:46

Κύπελλο Ελλάδος: Τα λάθη του επόπτη έκλεψαν… την παράσταση στην πρόκριση του Άρη

Newsroom

Ο Άρης «ζορίστηκε» όμως στο τέλος πέτυχε τον στόχο του εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη (2-1) σε ένα παιχνίδι που στιγματίσθηκε από σωρεία λαθών των διαιτητών και κυρίως του επόπτη της αναμέτρησης κ. Σάββα.

Οι «κίτρινοι» που είχαν καταφέρει να κερδίσουν τους «ακρίτες» με 0-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν τον αντίπαλο τους που μπήκε με μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Η Ξάνθη αιφνιδίασε τον Άρη ανοίγοντας το σκορ στο 22΄ με «δράστη» τον Φοσέ ο οποίος κατάφερε να περάσει τον Κουέστα αφού βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων πλασάροντας στην εστία του Άρη (0-1). Με τη βοήθεια της γραμμής του οφσάιντ, όμως φάνηκε πως Γάλλος ήταν ξεκάθαρα σε αντικανονική θέση.

Ο Άρης ισοφάρισε στο 42΄ με τον Λούκας Σάσα με ένα ωραίο μακρινό σουτ μετά από συνεργασία των Μαντσίνι και Λάρσον. Η απόλυτη ανατροπή(2-1) ολοκληρώθηκε στο 60΄ με τον Μπράουν Ιντέγε να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο μετά από σέντρα του Λάρσον. Όπως αποδείχθηκε όμως ο Λάρσον ήταν εκτεθειμένος και ουσιαστικά η φάση του γκολ προήλθε από θέση οφσάιντ.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (88' Μπακουτσής), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64' Ντιγκινί).

Ξάνθη (Γ. Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57' Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70' Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64' Στάρτζεον).

Κύπελλο ΕλλάδαςΞάνθηΑρης