Αθλητισμός|16.01.2020 12:38

Γιώργος Παπαγιάννης: Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού δεν ψάχνει δικαιολογίες

Newsroom

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην 18η αγωνιστική της Euroleague  απέναντι στην Μπάγερν και έδειξε πως διαθέτει τα στοιχεία που ο Παναθηναϊκός θέλει προκειμένου να γίνει σημείο αναφοράς στην ρακέτα του. «Είμαι περήφανος γι αυτόν. Έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, είτε με επιθετικά ριμπάουντ, είτε κάνοντας μπλοκ, είτε deflections. Ήταν ο παίκτης που μας κράτησε και μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ρικ Πιτίνο πλέκοντας του το εγκώμιο.

Πέρασαν 8 χρόνια από την ημέρα ο Γιώργος Παπαγιάννης, γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1997 στα Μέγαρα,  έκανε το ντεμπούτο του στην Α1. Ήταν Γενάρης του 2012 όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης ως προπονητής του Περιστερίου έριχνε στα βαθιά τον «Big Papa» σε ηλικία μόλις 15 ετών απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έναν χρόνο μετά , το 2013 προτίμησε να τελειώσει το Λύκειο στις ΗΠΑ , στο Westtown School στο West Chester της Πενσιλβάνια. Επέστρεψε δυο χρόνια μετά υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Το 2016 οι Φοίνιξ Σανς τον επέλεξαν στην θέση Νο 13 του draft και τον αντάλλαξαν με τους Σακραμέντο Κινγκς. «Εάν με ρωτήσετε ποιον μου θυμίζει, θα σας πω ότι έχει την προοπτική να γίνει ο νέος Marc Gasol», δήλωσε τότε ο GM των Κινγκς Βλάντε Ντίβατς. Ο Παπαγιάννης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ντίβατς και των Σακτραμέντο. Είτε γιατί δεν πήρε τις ευκαιρίες , είτε γιατί  δεν ήταν έτοιμος. Να σημειωθεί πως η φροντ λάιν των Κινγκς αποτελούνταν από τους DeMarcus Cousins , Willy Cauley-Stein,  Κώστα Κουφό και Skal Labissiere. Αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια με τους «Βασιλιάδες», όπου μέτρησε 2,1 πόντους, 3,2 ριμπάουντ σε 12,4 λεπτά μέσης συμμετοχής ενώ έπαιξε αρκετά και στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA την G League.

Στις 20/7/2018 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του βλέποντας στο πρόσωπο του τον μελλοντικό σέντερ της Εθνικής Ελλάδας. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει αν κρίνουμε από την ένταση με την οποία δουλεύει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αν είμαι μικρός ή όχι, τελείωσαν οι δικαιολογίες. Είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω, να δικαιώσω όσους περιμένουν πράγματα από εμένα. Τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει», δήλωσε στο ξεκίνημα της σεζόν.

ΠαναθηναϊκόςΓιώργος ΠαπαγιάννηςμπάσκετEuroleague