Αθλητισμός|24.01.2020 18:49

Παρίσι Ντακάρ: Έχασε τη ζωή του και δεύτερος μοτοσυκλετιστής

Newsroom

Οι αξιωματούχοι του Ράλι Ντακάρ ανακοίνωσαν σήμερα πως ο Ολλανδός αναβάτης Έντβιν Στράβερ υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του ύστερα από νοσηλεία 8 ημερών. Είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά από πτώση με τη μοτοσυκλέτα του στην προτελευταία διαδρομή του αγώνα.

Το δυστύχημα έγινε 77 μίλια (124 χλμ.) πριν την ολοκλήρωση της 11ης διαδρομής στις 16 Ιανουαρίου. Μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο σε μια κοντινή ιατρική μονάδα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

T

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Στράβερ έφερε πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, με επιπλοκές στην καρδιά και στον πνεύμονα ενώ είχε διαγνωστεί και κάταγμα σε έναν από τους άνω σπονδύλους του λαιμού του.

Μετά από μάχη οκτώ ημερών πέθανε το πρωί της Παρασκευής. «Η διοργάνωση του Ντακάρ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του Εντβιν», ανέφεραν οι διοργανωτές του αγώνα σε ανακοίνωση τους.

T

«Είμαστε λυπημένοι που ακούμε για την τραγική είδηση ​​του αναβάτη στο Ντακάρ Edwin Staver», σχολίασε ο επίσημος λογαριασμός του MotoGP Twitter και συμπλήρωσε «Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο Στάβερ ανταγωνιζόταν στο τρίτο του αγώνα στο ράλι Ντακάρ. Το 2017 τερμάτισε στην 30η θέση και πριν από ένα χρόνο στην 49η θέση.

Είναι ο δεύτερος αναβάτης έχασε τη ζωή του στην εφετινή διοργάνωση. Ο πρώτος ήταν ο Πορτογάλος Πάουλο Γκονσάλβες που βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από την μοτοσικλέτα του στις 12 Ιανουαρίου.



Το Ράλι Ντακάρ συμπλήρωσε 42 χρόνια ζωής και έγινε εφέτος για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία στη διαδρομή Τζέντα, Ριάντ, Κιτίγια.

δυστύχημαράλι Ντακάρ