Αθλητισμός|27.01.2020 13:20

Γιατί έπεσε το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μοιραίο λάθος

Newsroom

Ωρα με την ώρα οι Αρχές της Καλιφόρνια ρίχνουν φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην συντριβή το μοιραίο ελικόπτερο οδηγώντας στο θάνατο τους 9 συνολικά επιβαίνοντες (8 επιβάτες και τον πιλότο) μεταξύ αυτών και τον θρύλο του NBA Κόμπι Μπράιαντ και την 13χρονη κόρη του Τζιάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και από όσα ακούγονται στις συνομιλίες στον πύργο ελέγχου ο πιλότος του ελικοπτέρου φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό του λόγω της κακοκαιρίας και της πυκνής ομίχλης.

Είχε περιπλανηθεί μέσα στην ομίχλη

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Το κρίσιμο σημείο...

Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Επειδή γύρισε προς μια ορεινή περιοχή.

Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα - γύρω στις 09:45 - πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα...

μπάσκετΚόμπι ΜπράιαντΝΒΑ