Αθλητισμός|28.01.2020 21:52

Τσακαλώτος: «Ενα φάντασμα πλανάται! Που είναι ο Αυγενάκης;»

Newsroom

Την απορία του για την απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ένα φάντασμα πλανάται, αν όχι πάνω από την Ευρώπη, τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κύριος Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;», σχολίασε με νόημα μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στη συνέχεια τόνισε: «Η κυρία Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού. Ποιος το προκάλεσε αυτό; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κύριος Αυγενάκης έβαλε δύο ανθρώπους δικούς του στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια πως αφού τους έβαλε, μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το πόρισμα. Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι για να διορθώσετε αυτά τα λάθη φέρνετε μία τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εκδίκαση η υπόθεση. Ο διαιτητής που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν όλοι. Δεν είναι τρόπος οργάνωσης.

Έχετε μεγάλη ευθύνη. Αν δεν σας άρεσε η Επιτροπή θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το νόμο Βασιλειάδη και να βάζατε μια άλλη Επιτροπή, που να είχε την κάλυψη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η λογοδοσία και γι αυτό φτάσατε εδώ που φτάσατε. Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ και να αποχωρήσουμε. Θέλουμε όμως να το ψηφίσετε ένας-ένας, μία-μία. Όλοι οι βουλευτές αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο να πάρετε και την ευθύνη…».

Λευτέρης ΑυγενάκηςτροπολογίαποδόσφαιροΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΕΕΑ