Αθλητισμός|01.02.2020 22:35

Εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης με Ελ Αραμπί σκόρερ και δημιουργό

Newsroom

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ξάνθης με 3-1 και πέρασε, προσωρινά, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς έφτασε στους 54 βαθμούς, δυο περισσότερους από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής (2/2, 19.30). Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακός δεν ήταν άλλος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που είχε γκολ και ασίστ στο ίδιο παιχνίδι για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν από νωρίς βάσεις νίκης καθώς μόλις στο 5' άνοιξαν το σκορ με σκόρερ τον Σουντανί, ο οποίος μετά από πάσα του Ελ Αραμπί, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, και συγκεκριμένα στο 43', με τον Ελ Αραμπί. Στο 52' με αυτογκόλ του Φασίδη, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0, με την Ξάνθη να μειώνει σε 3-1 στο 71'. Ο Στάρτζεον ανατράπηκε από τον Σεμέδο στην περιοχή, και ο Κάστρο ευστόχησε στο πέναλτι που καταλογίστηκε.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (60' Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (82' Χασάν).

Ξάνθη: Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57' Μουλέν), Θυμιάνης, Τεσεϊρα (66' Στάρτζεον , Μπαριέντος (81' Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

ΟλυμπιακόςSuper League 1Ξάνθη ΠΑΕ