Αθλητισμός|04.02.2020 20:00

Ολα μηδέν και ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και Λαμία

Newsroom

Την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κριθεί το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λαμίας. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα (0-0) και το ξεκαθάρισμα θα γίνει σε μια εβδομάδα στην έδρα των Πειραιωτών. Δεδομένου όμως ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε σκορ πρόκρισης αλλά κι ότι η ομάδα της Φθιώτιδας είχε αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» στο ίδιο γήπεδο την περασμένη σεζόν, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι η ρεβάνς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που παραμονές του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και της πρώτης αναμέτρησης με την Αρσεναλ, επιβαρύνεται με ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος πάντως έδειξε ξεκάθαρα τη στόχευσή του καθώς προτίμησε να κάνει ολικό λίφτινγκ στην ομάδα του, παρατάσσοντας μια παντελώς αγνώριστη και ασύνδετη ενδεκάδα με την παρουσία δύο νεοαποκτηθέντων Καφού και Χασάν, του Φορτούνη που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Παπαδόπουλο, τον Τοροσίδη και τον Γκασπάρ στην άμυνα αλλά και τους Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς.

Το γεγονός αυτό επηρέασε τον Ολυμπιακό που ουδέποτε βρήκε ρυθμό στον αγώνα. Απείλησε 3-4 φορές με αποκορύφωμα τις φάσεις του Καμαρά και του Ραντζέλοβιτς στο 49' και του Σισέ στο 50' δίχως όμως να μπορέσει να σκοράρει. Από την άλλη και η Λαμία υπήρξε ελάχιστα απειλητική, ενώ όταν πλησίασε στο γκολ στο 76', οπότε ο Μπουλούλης κέρδισε πέναλτι από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, παρενέβη το VAR και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη διότι προηγήθηκε οφσάιντ.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88' Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Τιρόνε (73' Νιασέ), Βιγιάλμπα, Σασί (69' Μπιανκόνι).

Ολυμπιακός: Αλέν, Τοροσίδης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ, Καφού, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (55' Μορ), Φορτούνης, Λοβέρα (84' Μασούρας), Χασάν (82' Σουντανί).

ΟλυμπιακόςΚύπελλο ΕλλάδαςποδόσφαιροΛαμία ΠΑΕ