Αθλητισμός|11.02.2020 23:56

Τσιτσιπάς: Ανατροπή στην πρεμιέρα του Ρότερνταμ κόντρα στο Χουρκάτς

Newsroom

Πέντε μήνες μετά τη συνάντηση τους στο Τατόι για το Ντέιβις Καπ και τέσσερις μήνες μετά την αναμέτρηση τους στη Σανγκάη όπου και τις δύο φορές ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 6) νίκησε τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς (Νο29) οι δύο τενίστες βρέθηκαν και πάλι απόψε αντίπαλοι στο Ρότερνταμ στην πρεμιέρα του τουρνουά ATP της Ολλανδίας.

Ο Έλληνας τενίστας παρότι έχασε το 1ο σετ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει τον αγώνα με 6-7 (2), 6-3, 6-1 και μαζί την πρόκριση για τον Β΄γύρο.

Ο Τσιτσιπάς που είναι Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα. Ο Πολωνός έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ και προηγήθηκε 2-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε στο 10ο γκέιμ το οποίο ήταν συγκλονιστικό.

Ο Χουρκάτς προηγήθηκε 40-0, είχε τρία σετ μπολ αλλά ο Τσιτσιπάς τα έσβησε όλα και έκανε μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ Εκεί ο Πολωνός προηγήθηκε 4-0 και 5-1, κράτησε το προβάδισμα και πήρε το σετ με 7-2.

T

Από το 2ο σετ η κατάσταση άλλαξε άρδην. Παρότι ο Χουρκάτζ έκανε μπρέικ στο 2ο γκέιμ και προηγήθηκε 2-0 ο Τσιτσιπάς έκανε αντεπίθεση. Με τρία μπρέικ στο 3ο, 5ο και 9ο γκέιμ έκλεισε το σετ 6-3.

Ολα είχαν κριθεί και στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε περίπατο. Κυριάρχησε πλήρως και με δύο κολλητά μπρέικ προηγήθηκε 5-0 μέχρι που έκλεισε τον αγώνα με 6-1 στο 3ο σετ. Αυτή ήταν και η 7η νίκη του Τσιτσιπά σε οκτώ αγώνες με τον Πολωνό.

T

Στον Β΄γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σλοβένο Αλιάζ Μπεντέ (Νο52) ο οποίος νίκησε τον Γάλλο Μπενουά Περ (Νο 19) με 6-2, 6-4.

Ο αγώνας θα γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι και θα είναι ο πρώτος του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Μπεντέ.

ATP ΡότερνταμΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΧούμπερτ Χουρκάτς