Αθλητισμός|20.02.2020 00:06

Champions League: Απίστευτος θρίαμβος της Αταλάντα, βήμα πρόκρισης για τη Λειψία

Newsroom

Σε μια ακόμα ιστορική βραδιά, η Αταλάντα επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 επί της Βαλένθια και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στην «παρθενική» της συμμετοχή σε αυτή. Στο άλλο παιχνίδι, η Λειψία όχι μόνο βρήκε το εκτός έδρας γκολ αλλά κατάφερε να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη παρά την πίεση που δέχθηκε και πήρε σπουδαία νίκη με 0-1 επί της Τότεναμ.

Αταλάντα - Βαλένθια 4-1

Στο Μιλάνο, η Αταλάντα απέδειξε για μια ακόμα φορά για ποιο λόγο διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη καθώς βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 16' ο Χέτεμπορ άνοιξε το σκορ και στο 42' ο Ίλισιτς με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 2-0. Στο 57' ο Φρόιλερ έκανε το 3-0 και στο 63' ο Χέτεμπορ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, και τέταρτο της ομάδας του. Στο 66' ο Τσερίσεφ μείωσε σε 4-1.

Τότεναμ - Λειψία 0-1

Στο Λονδίνο, η Λειψία πήρε πολύτιμη νίκη με τον Τίμο Βέρνερ στο 58' να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπεν Ντέιβιτς. Η Τότεναμ έψαξε επίμονα την ισοφάριση όμως βρληκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Γκουλάτσι, με τον γκολκίπερ των Γερμανών να έχει απαντήσεις στις προσπάθειες των Άγγλων να σκοράρουν. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Τότεναμ, στο 73', ο Γκουλάτσι απέκρουσε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λο Σέλσο, με τη μπάλα να χτυπά και στο δεξί δοκάρι πριν φύγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΛειψίαΑταλάνταChampions LeagueΒαλένθιαΤότεναμ