Αθλητισμός|24.02.2020 18:00

ΠΑΟΚ και Ξάνθη στον αθλητικό δικαστή: «Μπείτε στην ουσία ή δώστε αναβολή»

Newsroom

Κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα περί σχέσεων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με τις δυο ΠΑΕ να έχουν μια σειρά απαντήσεων σε όλα όσα παρουσίασε η πλευρά του Ολυμπιακού, στην προσπάθειά της να στοιχειοθετήσει την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Η αίτηση ανάκλησης που κατέθεσαν προς το ΣτΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα συζητηθεί στις 2/4 γεγονός γεγονός που έκανε τις δυο πλευρές να αναφέρουν στην πρόεδρο του πειθαρχικού: «Ή μπείτε στην ουσία της υπόθεσης ή δώστε αναβολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στα διοικητικά δικαστήρια και να μπουν αυτά στην ουσία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης από την πλευρά του ΠΑΟΚ: «Αυτό που μας λένε ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν θα κριθεί πουθενά σε κανένα. Είπαμε ότι δεν θέλουμε αναβολή της υπόθεσης. Θέλουμε να δικαστούμε στην ουσία,. Αν κρίνετε ότι δεν μπορείτε, τότε μπορείτε να πείτε ότι αναβάλετε μέχρι να δικαστεί η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν καταθέσαμε τα χαρτιά της προσφυγής γιατί δεν μας τα ζητήσατε».

Από την Ξάνθη, ο νομικός εκπρόσωπος κ. Χριστοδούλου τόνισε: «Μας λένε ότι η ΕΕΑ αποφάσισε χωρίς στοιχεία. Ή θα έχετε στοιχεία και θα πείτε στην ουσία ή δεν υπάρχουν οπότε η ουσία της απόφασης είναι έωλη. Αν πηγαίνετε στην ουσία, καλώς. Αν δεν μπείτε στην ουσία, είστε υποχρεωμένοι να αναβάλλετε».

Η Πρωτοδίκης δεν απάντησε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που είχε κάνει και ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, εκδίκασε την υπόθεση με τη μετοχική σύνθεση της ακριτικής ομάδας και την ανάκληση του πιστοποιητικού της.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός πως το πιστοποιητικό συμμετοχής του δεν ανακλήθηκε, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να προκύψει τιμωρία καθώς το παράρτημα του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει πως αυτό απαιτείται για την επιβολή ποινής. Επιπλέον, οι «ασπρόμαυροι» ανέφεραν πως στον κανονισμό της ΕΠΟ δεν γίνεται πουθενά λόγος σε πολυιδιοκτησία και δεν προβλέπεται πουθενά τιμωρία.

Ολυμπιακός και ΑΕΛ έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις με τις οποίες ζήτησαν την επιβολή κυρώσεων σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επιμένοντας πως δεν θα πρέπει η έδρα να μπει στην ουσία της υπόθεσης. ΠΑΟΚ και Ξάνθη απάντησαν πως δε θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι πρόσθετες παρεμβάσεις, με την έδρα να επιφυλάσσεται να απαντήσει στις ενστάσεις που κατατέθηκαν μαζί με την απόφαση.

Κατα τη διάρκεια των τοποθετήσεων που έγιναν, ΠΑΟΚ και Ξάνθη αντέκρουσαν όλα όσα ανέφερε η πλευρά του Ολυμπιακού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως σε κανένα σημείο της γνωμοδότησης της ΕΕΑ δεν αποδείχθηκε πουθενά ούτε θέμα πολυιδιοκτησίας, ούτε και ζήτημα κυριαρχική επιρροής. ΠΑΟΚ και Ξάνθη πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 28/2, στις 16.00, προκειμένου να αποστείλουν τα υπομνήματά τους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΠΑΟΚΞάνθηΟλυμπιακόςΑΕΛ