Αθλητισμός|24.02.2020 20:36

Η γκάφα του Ολυμπιακού και η ατάκα Μπαλτάκου για την επιρροή της πατάτας στον μανάβη!

Newsroom

Σε μία απίστευτη γκάφα υπέπεσε  ο Ολυμπιακός στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/2) στο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, όπως σας τα μετέφερε το ethnos.gr,  από την πλευρά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ειπώθηκε ότι η πρόσθετη παρέμβαση των «ερυθρόλευκων» είναι άκυρη. Kατατέθηκε, μάλιστα, η σχετική ένσταση και αίτημα για αποβολή των νομικών του από την αίθουσα.

Συγκεκριμένα, το νομικό επιτελείο της ομάδας του Πειραιά παρουσίασε εξουσιοδότηση με υπογραφή του Δημήτρη Αγραφιώτη που είναι β’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο κανονισμός, όμως, έχει αλλάξει και, σύμφωνα με το άρθρο 19, δεν απαιτείται υπογραφή από τον διευθύνοντα σύμβουλο ή τον δικηγόρο (όπως) ίσχυε αλλά υποχρεωτικά από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Η ίδια ένσταση έγινε και για την πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΛ που παρουσίασε έγγραφο με υπογραφή του Σωτήρη Μάρκου (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος). Ωστόσο, ούτε ο Δ. Αγραφιώτης ούτε ο Σ. Μάρκου είναι δικηγόροι.

Η πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά επιφυλάχθηκε να απαντήσει με την έκδοση της απόφασης, αλλά οι πρόσθετες παρεμβάσεις είναι άκυρες και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη όσα ειπώθηκαν τόσο από τον Ολυμπιακό αλλά και από την ΑΕΛ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Οι πατάτες ασκούν κυριαρχική επιρροή στον μανάβη»

Αξίζει να τονιστεί επίσης, ως προς την ουσία της υπόθεσης, ότι ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ξεκάθαρος και κατέδειξε την πραγματικότητα της κατάστασης με ένα απλό παράδειγμα που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης.

«Ο Ολυμπιακός λέει ότι η vialand έχει το δικαίωμα να διορίζει το ΔΣ. Οχι, δεν το έχει αφού οι μετοχές ανήκουν σε Πανόπουλο και Συγγελίδη, το 94%» είπε αρχικά ο διακεκριμένος νομικός.

Και πρόσθεσε: «Λέει επίσης ότι η Vialand έχει το δικαίωμα να ασκεί επιρροή στην Ξάνθη. Πώς το ασκεί; Είναι σαν να λέμε ότι οι πατάτες ασκούν κυριαρχική επιρροή στον μανάβη! Δεν είναι δυνατόν αυτός που εκμισθώνει γραφεία να ελέγχει τις αποφάσεις του ΔΣ. Αυτός που νοικιάζει τα γραφεία στη Σούπερ Λιγκ να ασκεί κυριαρχική επιρροή επί των αποφάσεων της. Ξέρει κανείς ότι, αν ρωτήσεις τον Συγγελίδη πόσες εταιρείες έχει, δεν ξέρει να απαντήσει... Μπορεί να πει κανείς ότι ο Νιάρχος είναι αχυράνθρωπος του Ωνάση; Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επειδή στη πλειοψηφία τους είναι νέοι, ο αδερφός του Συγγελίδη, ο Γιάννης, παλιά ήταν πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, είχε και το 10% των μετοχών»...

ΠΑΟΚSuperLeagueΞάνθη ΠΑΕποδόσφαιροΟλυμπιακός