Αθλητισμός|25.02.2020 00:28

Τσέφεριν: «Ηρθαμε με πλάνο, αλλά ο κίνδυνος Grexit υπάρχει στο ποδόσφαιρο»

Newsroom

Πεπεισμένος για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος όμως δεν έκρυψε ότι το ενδεχόμενο του Grexit παραμένει υπαρκτό εφόσον οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν δείξουν διάθεση για να βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση. Ο Σλοβένος παράγοντας μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το τέλος της συνάντησης με την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο της ΕΠΟΒαγγέλη Γραμμένο, σχολίασε ότι η UEFA χρειάζεται και τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει έρθει στη χώρα μας με σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

«Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά της», υπογράμμισε αρχικά ο Τσέφεριν και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Ερωτηθείς πάντως για το αν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποκλεισμού παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να υφίσταται. «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση (Grexit) γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της» είπε και πρόσθεσε: «Εχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο με ομάδες που δημιουργήσαμε για να βοηθήσουμε την ΕΠΟ και θα δουλέψουμε από κοινού με την κυβέρνηση»...

ΕΠΟUEFAΑλεξάντερ Τσέφερινποδόσφαιρο