Αθλητισμός|21.10.2018 00:41

Εμαθε μποξ για να αποφύγει το bullying κι έγινε πάμπλουτος!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Παρότι ο µικρότερος µεταξύ οκτώ αδελφών (επτά αγόρια και ένα κορίτσι), ποτέ δεν έτυχε ιδιαίτερης µεταχείρισης από τους γονείς του. Σε ηλικία δέκα ετών, ο Σαούλ βοηθούσε στο κουβάληµα πάγου, επιχείρηση µε την οποία έβγαζε τα προς το ζην η πολυάριθµη οικογένεια Αλβαρες.

Εχουν περάσει 18 χρόνια από τότε και ο βενιαµίν της οικογένειας έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει οτιδήποτε µπορεί να αγοράσει το χρήµα. Σε µικρή ηλικία στο Μεξικό, επειδή ήταν κοκκινοµάλλης και µε φακίδες, τον κορόιδευαν στο σχολείο. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Canelo («κανελής»), όπως ήταν το παρατσούκλι που του κόλλησε ο πατέρας του, έµαθε να χρησιµοποιεί τις γροθιές του. Στα 13 του ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά µε την πυγµαχία και στα 15 του έκανε επαγγελµατικό ντεµπούτο, αφού δεν είχε πλέον αντίπαλο στην κατηγορία του, σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Εδώ και λίγες ώρες, ο άλλοτε κουβαλητής πάγου είναι ο αθλητής που υπέγραψε το µεγαλύτερο συµβόλαιο στην Ιστορία. Το δίκτυο DAZN, για να µεταδώσει τους (έντεκα συµφωνηµένους) αγώνες του την επόµενη πενταετία, θα του δώσει... 365 εκατοµµύρια δολάρια! Σε απλά µαθηµατικά, δηλαδή, ο Μεξικανός πρωταθλητής της πυγµαχίας θα εισπράττει 73 εκατοµµύρια τον χρόνο, ήτοι 6 εκατοµµύρια τον µήνα, 1,5 εκατ. την εβδοµάδα, 217.000 δολάρια την ηµέρα, 9.047 την ώρα, 150 το λεπτό και 2,5 δολάρια το δευτερόλεπτο.

Στο βιβλίο Γκίνες

Ο Αλβαρες, ο οποίος έχει µια µεγάλη συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων, άλογα, και ταξιδεύει µε ιδιωτικό λίαρ τζετ, διεκδικεί εκ νέου θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Εκεί, δηλαδή, όπου βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2008, όταν η ίδια πυγµαχική βραδιά φιλοξένησε και τα επτά αδέλφια Αλβαρες(!), αφού όλα τα αρσενικά ασχολήθηκαν µε το άθληµα.

Ο µεγάλος αδελφός του άλλωστε, ο Ριγκοµπέρτο, ήταν ο πρώτος του προπονητής και αυτός που του χάρισε τα πρώτα του γάντια. Με αυτά ο πιο ακριβοπληρωµένος, πλέον, αθλητής στον κόσµο (βάσει, τουλάχιστον, του συγκεκριµένου συµβολαίου) έβγαλε όλη την οικογένειά του από τη φτώχεια και καµαρώνει δικαίως για µια σπουδαία καριέρα.
Αδυναµία του, όµως, δεν είναι κάποιο σπορ αµάξι ή ένα άλογο, αλλά η κόρη του, την οποία βάφτισε Εµιλι Σίναµον («Κανέλα» στα αγγλικά), γιατί ξέρει πως όταν µεγαλώσει θα ήθελε να κουβαλάει µε καµάρι την «κανέλα» στο όνοµά της.

ΤΟ TOP 5 ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΣΟ* ΧΡΟΝΙΑ

1. Σαούλ Αλβαρες Πυγµαχία 365 5

2. Τζιανκάρλο Στάντον Μπέιζµπολ 325 13

3. Μιγέλ Καµπρέρα Μπέιζµπολ 292 10

4. Ράσελ Γουέστµπρουκ Μπάσκετ 233 6

5. Σεµπάστιαν Φέτελ Φόρµουλα 1 172 3

* Τα ποσά αναγράφονται σε εκατοµµύρια δολάρια

Γιγαντώνεται το δίκτυο DAZN

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παγκόσµιος πρεσβευτής του DAZN, του δικτύου µε έδρα το Λονδίνο που προσφέρει ψηφιακές µεταδόσεις σε Γερµανία, Αυστρία, Καναδά, Ιταλία, Ιαπωνία και Ελβετία. Αµεσος στόχος, βεβαίως, είναι η επέκταση και σε άλλες χώρες, όπως είναι οι Ηνωµένες Πολιτείες, µε την πυγµαχία αλλά και τη συµφωνία µε την εταιρεία του Οσκαρ ντε λα Ογια, Golden Boy Promotions, για τη µετάδοση των αγώνων του Σαούλ Αλβάρες, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό HBO, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι δεν θα µεταδίδει πλέον αγώνες µποξ. Στα δυνατά «χαρτιά» του δικτύου συγκαταλέγονται το Champions League, καθώς και τα πρωταθλήµατα σε Αγγλία, Γερµανία και Ιταλία. ∆εδοµένου ότι έχει µόλις τρία χρόνια ζωής, η συνέχεια αναµένεται εξίσου εντυπωσιακή...