Αθλητισμός|08.12.2018 14:42

Παναθηναϊκός: Πήρε και τους τρεις γκολκίπερ για το Ηράκλειο

Newsroom

Χωρίς περαιτέρω προβλήματα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου (8 Δεκεμβρίου) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (9 Δεκεμβρίου) παιχνίδι «φωτιά» με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Γιώργος Δώνης πήρε συνολικά 20 παίκτες στην «πράσινη» αποστολή που θα αναχωρήσει το απόγευμα για το Ηράκλειο, συμπεριλαμβάνοντας -προληπτικά- και τους τρεις διαθέσιμους γκολκίπερ (Διούδη, Ξενόπουλο, Χριστογεώργο). Ο 49χρονος τεχνικός θέλει να περιμένει και να «τσεκάρει» εκ νέου το πρωί του αγώνα την κατάσταση του Ξενόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη. Εάν οι ενοχλήσεις του 20χρονου γκολκίπερ παραμείνουν έντονες, τότε στον πάγκο ως αναπληρωματικός του Διούδη, θα καθίσει για πρώτη φορά ο 18χρονος Νίκος Χριστογεώργος. Υπενθυμίζεται, πως ο Νο2 στην «ιεραρχία» των γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Κότσαρης, έχει τεθεί νοκ-άουτ απ’ το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, μετά τη βαριά θλάση (γ’ βαθμού) που υπέστη στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο, που μπορεί να τον κρατήσει έως και 2,5 με 3 μήνες «off» εφόσον αποφασιστεί εντέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Από εκεί και πέρα, ελλείψει των «λαβωμένων» Γιόχανσον και Κουλιμπαλί, τη θέση στο δεξιό άκρο της «πράσινης» άμυνας θα καλύψει ο Πούγγουρας (όπως έγινε απ’ το 33ο λεπτό και μετά του προ ημερών αγώνα με τον Αρη), ενώ ο Δώνης έχει δύο πλάνα στο μυαλό του για το σύστημα, χρησιμοποιώντας τα ίδια πρόσωπα: Είτε θα πάει σε 4-3-3 με τους Κουρμπέλη, Κάτσε, Δώνη στη μεσαία γραμμή και τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη στις πτέρυγες υποστηρικτικά του Μακέντα, είτε θα πάει σε 4-4-2 με «ρόμβο», με τον Μπουζούκη «10άρι» και τον Χατζηγιοβάνη κοντά στον Ιταλό στράικερ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Κότσαρης, Μουνιέ και ο ανέτοιμος Αλτμαν.

Αναλυτικά η «πράσινη» 20άδα:

Τερματοφύλακες: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος.

Αμυντικοί: Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Πούγγουρας.

Μέσοι: Στάικος, Χρ. Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε

Επιθετικοί: Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός