Αθλητισμός|29.02.2020 11:18

Η «κόντρα» Αντετοκούνμπο- Χάρντεν και η «παρέμβαση» του Ρικ Πιτίνο

Newsroom

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει αρκετές φορές κατά το παρελθόν αμφισβητήσει  τις ικανότητες του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ πριν από λίγους μήνες δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την ανάδειξη του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς σε MVP του ΝΒΑ. Μιλώντας στο ESPN στην εκπομπή της Ρέιτσελ Νίκολς ο Χάρντεν αναφερόμενος στον «Greek Freak» δήλωσε: «Αν είσαι 2.11, τρέχεις και καρφώνεις, δεν χρειάζεται ταλέντο. Εγώ μαθαίνω πως να παίζω μπάσκετ και έχω ταλέντο». Όταν η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο σχόλιο του Γιάννη στην επιλογή της ομάδας του στο All Star Game(είπε πει «θέλω κάποιον να πασάρει») ο Χάρντεν απάντησε:« εγώ έχω περισσότερες ασίστ από αυτόν».

Μετά την νίκη των Μπακς επί των Θάντερ με 133-86 στο οποίο ο Αντετοκούνμπο είχε σε 27 λεπτά συμμετοχής, 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιάννης απαντώντας στον Χάρντεν είπε: «Σίγουρα το παιχνίδι μου δεν είναι μόνο δύναμη. Ήρθα όταν ήμουν 18 χρονών και 81 κιλά, οπότε ήταν δύσκολο να τα βάλω με τους ψηλούς. Αλλά προφανώς θα υπάρξουν στιγμές που θα χρησιμοποιήσεις την δύναμη πάνω σε μερικούς.

Όπως κάνει ο ΛεΜπρον, έκαναν οι Τζόρνταν, Κόμπι, Σακίλ, όλοι αυτοί είχαν πολλές επαφές στο παιχνίδι τους. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην ρακέτα, αλλά προφανώς προσπαθώ να δουλεύω το παιχνίδι μου, τα σουτ από μέση απόσταση, τα τρίποντα, να δίνω σκριν και να ρολάρω πιο γρήγορα και να δίνω σωστές πάσες. Είναι δύσκολο να τρέχω με όλη μου την δύναμη και να προσπαθώ να δώσω σωστή πάσα στην γωνία. 

Προσπαθώ να είμαι πιο ακριβής και είναι πολλά πράγματα που ακόμα προσθέτω και ελπίζω όταν τα βάλω όλα αυτά, θα είμαι πιο ολοκληρωμένος παίκτης και θα είμαι καλύτερος και θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει κάνοντας πιο εύκολο το παιχνίδι». Νωρίτερα ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ είχε δηλώσει: ««Απλά προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου, η οποία είναι να κερδίζω αγώνες και να γυρνάω στο σπίτι μου, την οικογένεια μου και το παιδί μου. Αν αυτό πιστεύει, αυτό πιστεύει». 

Ο Ρικ Πιτίνο παρακολουθώντας αυτές τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις έσπευσε να πάρει το μέρος του Αντετοκούνμπο γράφοντας στο twitter: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι παθιασμένος, πεινασμένος και αποφασισμένος. Όλη η Ελλάδα σε αγαπά. Ως Αμερικανός σε θαυμάζω τόσο πολύ. Κόψε κ@λους μεγάλε φίλε μου».

T

Γιάννης ΑντετοκούνμποNBAΤζέιμς ΧάρντενΡικ Πιτίνο