Αθλητισμός|03.03.2020 15:51

Premier League: Εξετάζεται το σενάριο να ακούν οι φίλαθλοι τις συνομιλίες του διαιτητή με το VAR

Newsroom

Premier League επανεξετάζει με κάθε σοβαρότητα να δώσει τη δυνατότητα στους φιλάθλους στη διάρκεια του αγώνα, να ακούν μέσα από τα μεγάφωνα των γηπέδων την επικοινωνία του διαιτητή με το VAR και να γνωρίζουν το σκεπτικό, που επηρεάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ομάδα τους, όπως αποκαλύπτει το Sky Sports. 

Η εφαρμογή του VAR στα αγγλικά γήπεδα έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, καθώς παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για να διώχνει τις γκρίζες σκέψεις για τις αποφάσεις των διαιτητών, στην ουσία έχει πετύχει ακριβώς το αντίθετο, καθώς αυξάνεται η γκρίνια και η αμφισβήτηση και κυριαρχεί η αμφιβολία. 

Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο κατά την μετάδοση του video replay κατά την διάρκεια του αγώνα, να μπορούν να ακούν οι φίλαθλοι την στιχομυθία του ρέφερι με τον διαιτητή VAR, πριν καταλήξουν στην τελική απόφαση. Κάτι ανάλογο εφαρμόζεται από τη Λίγκα του ράγκμπι. Αντίθετα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ανακοινώνεται στους φωτεινούς πίνακες η απόφαση του διαιτητή μετά τον έλεγχο του VAR, χωρίς όμως να αιτιολογείται. 

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν ότι δεν υπήρξε επιτυχία. Ωστόσο έχουμε πάρει αρκετά μαθήματα, που θα εφαρμοστούν τη νέα σεζόν. Πουθενά δεν δούλεψε σωστά από την αρχή», σχολίασε στο Sky Sports ο πρώην διαιτητής Ντέιβιντ Έλερεϊ

διαιτησίαποδόσφαιροPremier LeagueVAR