Αθλητισμός|03.03.2020 23:58

Κοροναϊός: Αναβλήθηκε το Γιουβέντους - Μίλαν! Σκέψεις για λουκέτο για ένα μήνα!

Newsroom

Μόλις 24 ώρες πριν από τη σέντρα της ρεβάνς (1-1) της Γιουβέντους με τη Μίλαν στο Τορίνο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη  Βόρεια Ιταλία έχει θορυβήσει τις αρχές που δεν ρισκάρουν πια ούτε με την τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων δίχως παρουσία οπαδών.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως 48 ώρες πριν από τη σέντρα η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά, με ανοιχτές τις θύρες αλλά με απαγόρευση για τους φιλάθλους που προέρχονται από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο (θα γίνονταν έλεγχοι ταυτοτήτων!), ένα 24ωρο αργότερα η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης που θα οδηγήσει μια εκ των δύο στον τελικό της διοργάνωσης.

Παράλληλα, όμως οι ιταλικές αρχές εξετάζουν ακόμη και την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας για περίπου ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική προσέλευση κόσμου στα γήπεδα κάτι που εκτιμάται ότι θα αυξήσει και τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα. Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη αλλά εξετάζεται πλέον σοβαρά. Αποτελεί πρόβλημα βεβαίως πως δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι δεδομένου ότι ακολουθεί και το Euro -κάτι για το οποίο αντιδρούν οι ομάδες- ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως προέχει η δημόσια υγεία...

ΜίλανΚύπελλο ΙταλίαςΓιουβέντουςSerie AΚορονοϊός