Αθλητισμός|04.03.2020 21:32

Προβάδισμα της ΑΕΚ επί του Αρη σε ματς-ροντέο στο ΟΑΚΑ!

Newsroom

Σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι -εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου- η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Αρη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο δεύτερος ημιτελικός πάντως που θα γίνει στο «Κλ. Βικελίδης» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης της έντασης που υπήρξε αλλά και της ρευστής κατάστασης που δημιουργεί η επικράτηση της Ενωσης με διαφορά μόλις ενός γκολ.

Πρόκειται πάντως για ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: Δύο γρήγορα γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου (8' Μάνταλος και 11' Γκάμα με πέναλτι), ένταση στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και καταγγελία του Αρη για «ντου» του Δημήτρη Μελισσανίδη στους διαιτητές (για το καταλογισθέν πέναλτι) και χειροδικία εις βάρος του Θοδωρή Καρυπίδη.

Το β' ημίχρονο άρχισε με καθυστέρηση 25 λεπτών καθώς οι Πορτογάλοι ρέφερι ζήτησαν να υπάρξει απόλυτη ηρεμία στο γήπεδο.

Κάτι που κράτησε μόλις πέντε λεπτά καθώς στο 50' μετά την αποβολή του Ματίγια, ο άσος του Αρη, ο οποίος αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα αλλά με παρέμβαση του VAR τιμωρήθηκε με κόκκινη, έγινε έξαλλος πετώντας τη φανέλα του και κλωτσώντας ό,τι βρήκε μπροστά του.

Ακολούθησε το γκολ του Βράνιες στο 58' με το οποίο κρίθηκε η νίκη της ΑΕΚ, αλλά υπήρξε εκ νέου αναταραχή.

Κατά τους πανηγυρισμούς της ΑΕΚ, άγνωστο πως καθώς δεν φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ένας συνεργάτης του Αρη βρέθηκε τραυματισμένος στο έδαφος καθώς χτυπήθηκε σύμφωνα με τις καταγγελίες των Κιτρίνων. Ο Αγγελος Χαριστέας έδωσε εντολή να αποχωρίσουν οι ποδοσφαιριστές του Αρη από το γήπεδο αλλά έπειτα από τον έλεγχο του VAR δεν διαπιστώθηκε κάτι και ο διαιτητής διέταξε τη συνέχεια του αγώνα. Πάντως από τον Αρη καταγγέλλουν πως ο γυμναστής Λάζαρος Βαρδάκης δέχτηκε ένα βίαιο σπρώξιμο από οπαδό των γηπεδούχων, που μπήκε στο γήπεδο. Είχε πρόβλημα στην αναπνοή του, ενώ του τοποθετήθηκε και κολάρο γιατί ένιωθε ζάλη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Βράνιες, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (74' Κλωναρίδης), Αραούχο (89' Χριστόπουλος).

Αρης: Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53' Μπα), Λάρσον (68' Σόουζα), Γκάμα (94' Ντιγκινί), Ιντέγε. 

ΑρηςποδόσφαιροΚύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚ