Αθλητισμός|13.03.2020 00:11

Εμεινε ζωντανός ο Ολυμπιακός με Γουλβς και ελπίζει σε πρόκριση στην Αγγλία

Newsroom

Ορθιος στάθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γουλβς διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League. Παρά τις άδειες και... παγερές εξέδρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω κοροναϊού και μολονότι έμεινε και με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του πολύτιμου Σεμέδο μόλις στο 28', η ομάδα του Πειραιά στάθηκε εξαιρετικά σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέσπασε ισοπαλία (1-1) απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για μια νέα μεγάλη πρόκριση (όπως έκανε και με την Αρσεναλ στο Εμιρεϊτς) στη ρεβάνς της Αγγλίας, που όμως είναι πλέον άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί (επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 20/3) καθώς αναμένεται η απόφαση της UEFA για αναστολή των ευρωπαϊκών Κυπέλλων μέχρι νεωτέρας.

Το «χρυσό» γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο... συνήθης ύποπτος Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα εφτά τέρματα στην Ευρώπη, ενώ η ισοφάριση των «λύκων» προήλθε από καραμπόλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με τη... γνωστή συνταγή που χρησιμοποιεί στα περισσότερα σημαντικά παιχνίδια: ο Σα στο τέρμα, ο Ελαμπντελαουί και ο Τσιμίκας στις πτέρυγες και ο Σεμέδο με τον Μπα στο κέντρο της άμυνας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά τριάδα στα χαφ και Μασούρας, Βαλμπουενά δίπλα στον προωθημένο Ελ Αραμπί.

Στο ξεκίνημα του ματς, έστω και χωρίς την παρουσία των οπαδών του, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με ορμή και διάθεση για να πιέσει τη Γουλβς που έδειξε να περιμένει και να δίνει χώρους στους Περαιώτες που μέχρι το 25' είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Παρ' όλα αυτά δεν απείλησαν σε κανένα σημείο την αγγλική ομάδα, που στην πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεσή της στο 28' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ζότα ανατράπηκε από τον Σεμέδο στα όρια της μεγάλης περιοχής και λίγο προτού βρεθεί μόνος απέναντι στον Σα και η αποβολή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Ο Μαρτίνς άμεσα αναπροσάρμοσε τα πλάνα του με σχέδιο... εκτάκτου ανάγκης καθώς απέσυρε τον Μασούρα, τον οποίο αντικατέστησε με τον Σισέ που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας αντί του Σεμέδο. Μολονότι πάντως ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, η Γουλβς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αν και πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Κάπως έτσι και με μηδενικές φάσεις εκατέρωθεν, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως γκολ.

Ξανά Ελ Αραμπί

Το δεύτερο 45λεπτο ωστόσο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Γκιλιέρμε από τα δεξιά, άνοιξε το σκορ με το εύστοχο τελείωμα του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 54' (1-0).

Η Γουλβς παρά την ψυχρολουσία που δέχθηκε, έδειξε να αφυπνίζεται μετά το γκολ. Και στο 59' έριξε την προειδοποιητική βολή όταν ο Χιμένεθ λίγο έλειψε να σκοράρει με δυνατό σουτ, όμως το γκολ αποτράπηκε χάρη στον Σα που απέκρουσε με το... πρόσωπο.

Ο,τι όμως έσωσε ο Πορτογάλος γκολκίπερ στο 59', του το στέρησε η τύχη στο 67' καθώς το σουτ του Νέτο έπειτα από εκτέλεση φάουλ, προσέκρουσε στο πόδι του Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα που απλώς την είδε να περνάει από δίπλα του για το 1-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση να κρατήσουν το 1-1 και να μην ρισκάρουν. Ως εκ τούτου το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 1-1 και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην Αγγλία, άγνωστο όμως πότε λόγω κοροναϊού...

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (33' Σισέ), Βαλμπουενά (84' Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης).

Γουλβς: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι (46' Νέτο), Βινάγκρε (79' Ποντένσε), Μουτίνιο (85' Ντεντονκέρ), Νέβες, Τραορέ, Ντιόγκο Ζότα, Χιμένες.

Europa LeagueποδόσφαιροΓουλβςΚορονοϊόςΟλυμπιακός