Αθλητισμός|13.03.2020 01:38

Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης για Μάντσεστερ Γιουν., Λεβερκούζεν και Βασιλεία

Newsroom

Νίκη πρόκρισης στους «8» του Europa League πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αυστρία επί της Λασκ με 5-0. Εξίσου εύκολη αποδείχθηκε η αποστολή της Βασιλείας που επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μικρό προβάδισμα απέκτησε Μπασακσεχίρ απέναντι στην Κοπεγχάγη ενώ σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πανηγύρισαν Λεβερκούζεν και Σαχτάρ.

Η Γιουνάιντετ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Λίντσερ επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το επιβλητικό 0-5 ουσιαστικά προσφέρει στην Μάντσεστερ το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι: Ιγκάλο (28'), Τζέιμς(58'), Μάτα(82'), ενώ δυο γκολ μπήκαν στις καθυστερήσεις από τους Γκρίνγουντ και Περέιρα.

Ανετη και ωραία η Βασιλεία

Η Βασιλεία βρήκε απέναντι της μια άτολμη, άνευρη και υποτονική Άιντραχτ Φρανκφούρτης και φρόντισε να το εκμεταλλευτεί ανάλογα. Οι Ελβετοί πανηγύρισαν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη (0-3) με την οποία ουσιαστικά εξασφάλισαν ήδη την παρουσία τους στην φάση των «8». Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Κάμπο (27'), Μπουά (73') και Φράι (85').

Ένα πέναλτι λύτρωσε την Μπασάκ

Ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Δανίας κατάφερε να πάρει η Μπασακσεχίρ απέναντι στην Κοπεγχάγη. Το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0) πέτυχε στο 88' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Βίτσκα. Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι , δημιούργησαν ευκαιρίες(είχαν δοκάρι με την Κρίβελι κι ένα χαμένο τετ α τετ από τον Μπα) όμως αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί.

Ανώτεροι οι Γερμανοί

Η Λεβερκούζεν εκμεταλλεύθηκε τραγικά λάθη των αμυντικών της Ρέιντζερς και πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ρέιντζερς με 1-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτζ μετά από παράβαση του Έντμουντσον καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του στην περιοχή. Στο 67΄ ο Αραγκίζ έβαλε τις βάσεις για την νίκη των Γερμανών(0-2). Η Ρέιντζερς πίεσε, μείωσε στο 75΄ με τον Εντμουντσον(1-2) όμως μόλις ανοίχτηκε για την ισοφάριση οι Γερμανοί της έδωσαν την χαριστική βολή με τον Μπέιλι.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Σαχτάρ

Οι Ουκρανοί πήραν το προβάδισμα στο 17΄  με τον Μοράες να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Λίγα λεπτά αργότερα είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όμως ο Κοβαλένκο δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.  Στο 45' ήταν σειρά της Άιντραχτ να αστοχήσει σε πέναλτι με τον  Φεγκχορστ να γλιστράει στέλνοντας τη μπάλα στις εξέδρες! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το «καλημέρα» στο β΄ ημίχρονο μετά από κεφαλιά του Μπρουκς με τον Μάρκος Αντόνιο να σφραγίζει την νίκη της Σαχτάρ στο 74'.

Αποτελέσματα

Λασκ Λινζ-Μάντσεστερ Γιουνάιντετ 0-5

(28΄ Ιγκάλο, 58΄Τζέιμς , 82΄ Μάτα,  90΄ Γκρίνγουντ, 90+ Περέιρα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βασιλεία 0-3

(-27΄Κάμπο, 73΄Μπουά, 85΄ Φράι)

Μπασάκσεχιρ-Κοπεγχάγη 1-0

(88΄ Βίτσκα)

Ρέιντζερς - Λεβερκούζεν 1-3

(75' Έντμουντσον- 37΄ Χάβερτζ, 67' Αραγκίζ, 88΄ Μπέιλι)

Βόλφσμπουργκ - Σαχτάρ 1-2

(48΄ Μπρουκς- 17΄Μοράες, 74΄ Μάρκος Αντόνιο)

ΚοπεγχάγηΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντποδόσφαιροEuropa LeagueΛεβερκούζενΣαχτάρ Ντόνετσκ