Αθλητισμός|31.03.2020 15:24

H πρόταση του Ρουμενίγκε: Μπάλα ως τον Σεπτέμβριο, νέα σεζόν τον χειμώνα!

Newsroom

Οι ομάδες ψάχνουν τρόπους για να μην καταστραφούν οικονομικά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού και ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε κατέθεσε τη δική του πρόταση σε εφημερίδα της Φρανκφούρτης τονίζοντας εμφατικά την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Το «αφεντικό» των Βαυαρών, σε αντίθεση με άλλες ομάδες και Λίγκες, έχει μια ιδιαίτερη πρόταση για το τηλεοπτικό δίκτυο που πληρώνει για τους αγώνες της Bundesliga, προκειμένου να πληρωθούν όλες οι ομάδες τα χρήματα της σύμβασης και να μην χαθούν 770 εκατομμύρια ευρώ. Ο 64χρονος παράγοντας υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ως τον Σεπτέμβριο και η νέα σεζόν να αρχίσει τον χειμώνα!

«Για να μην αλλοιώσουμε το πρωτάθλημά μας, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν. Το ζήτημα αφορά και στην επιβίωση αρκετών από τους συλλόγους μας, καθώς επίσης και στην αποφυγή μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής καταστροφής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι θα ήταν συνετό να επεκταθεί η περίοδος 2019-2020 -το αργότερο- μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν αυτό δεν είναι δυνατό διαφορετικά. Και κατά συνέπεια, η νέα αγωνιστική περίοδος, θα μπορούσε να τοποθετηθεί χρονικά στην αρχή του χειμώνα, έτσι ώστε οι παίκτες, να επωφεληθούν από τις διακοπές και από μια αρκετά μακρά προετοιμασία. Αυτό είναι ένα απολύτως εφικτό σενάριο», τόνισε. 

Βέβαια η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει μικρότερες επιπτώσεις από άλλες ομάδες λόγω της οικονομικής της κατάστασης, ωστόσο αν κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η διακοπή, τότε θα βρεθεί μπροστά σε σημαντικά προβλήματα. Γι' αυτό άλλωστε δεν κινείται και μεταγραφικά. Ταυτόχρονα ο Ρουμενίγκε θεωρεί πως μπορούν να χαλαρώσουν οι κανονισμοί για το Financial Fair Play: «Ίσως πρέπει να επιτραπεί στους επενδυτές να ρίξουν φρέσκο χρήμα στις ομάδες τους για να πληρώσουν υπαλλήλους, παίκτες και να επιβιώσουν».

ΚορονοϊόςBundesligaποδόσφαιροΚαρλ Χάινς Ρουμενίγκε