Αθλητισμός|09.04.2020 16:05

ΕΠΟ: Αναστολή των προσφυγών μέχρι 30 Ιουνίου- Καμία αλλαγή στην αδειοδότηση

Newsroom

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή (9/4) της τηλεδιάσκεψη αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Με τον τρόπο αυτό οι ομάδες θα πάρουν βαθιά ανάσα, καθώς η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει προκαλέσει καίρια οικονομικά πλήγματα στους περισσότερους συλλόγους. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ενημέρωσε πως ανατέθηκε στον διεθνή ελεγκτικό οίκο (PWC), τον ίδιο που επέλεξε και η Superleague, να καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποφασίστηκε καμία αλλαγή στη διαδικασία αδειοδότησης, μετά την πρόταση του διευθυντή της αρμόδιας επιτροπής της Ομοσπονδίας, Γιώργου Δημητρίου, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν διαγραφή της ποινής αφαίρεσης 6 βαθμών για τη φετινή σεζόν σε ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, αλλά και αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού για το πλάνο βιωσιμότητας. Η ΕΠΟ εξουσιοδότησε πάντως τον Διευθυντή Αδειοδοτήσεων να επικοινωνήσει με την UEFA, για να δώσει τη δική της κατεύθυνση.

Εξάλλου, με ψήφους 16-1 (μειοψήφισε ο Ολυμπιακός), εγκρίθηκε η πρόταση για την καταβολή του συνόλου των μισθών των υπαλλήλων. 

ΕΠΟποδόσφαιροUEFA