Τεχνολογία|02.09.2020 21:45

Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε εικονική ορκωμοσία με ψηφιακά μοντέλα των φοιτητών

Newsroom

Πολλές συνήθειες και διαδικασίες που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένες έχουν αλλάξει ριζικά εξαιτίας του κορονοϊού και οι ορκωμοσίες των πτυχιούχων στα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση. Στη χώρα μας τα πανεπιστήμια ώς μέτρο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού έχουν ακυρώσει τις τελετές ορκωμοσίας και πραγματοποιούν την διαδικασία ηλεκτρονικά.

Ωστόσο, το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Βομβάη έρχεται με μια εναλλακτική λύση για να θυμούνται οι φοιτητές και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για πάντα τη σπουδαία αυτή ημέρα. Δημιούργησε, λοιπόν, μια ψηφιακή τελετή χρησιμοποιώντας εικονική πραγματικότητα και πολλές ώρες δουλειάς. 

T

Στην τελευταία τελετή ορκωμοσίας το Πανεπιστήμιο δημιούργησε περισσότερες από 2000 ψηφιακές απεικονίσεις (avatar) φοιτητών, καθηγητών και άλλων ομιλητών. Ο κάθε φοιτητής μπορούσε να δει τον του ψηφιακό εαυτό να περπατά στην αίθουσα της τελετής, να παραλαμβάνει το πτυχίο του από τον ψηφιακό πρύτανη και να γνωρίζει την αποθέωση. Κάποια στιγμή μάλιστα όλοι οι φοιτητές μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Πολλοί από τους φοιτητές ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα στιγμιότυπα από τη διαδικασία.

T
T
T
T

ορκωμοσίαΙνδίαΚορονοϊόςεικονική πραγματικότητα