Τεχνολογία|18.12.2020 16:46

Sony: Αποσύρει το Cyberpunk 2077 από το PlayStation - Επιστροφή χρημάτων στους παίκτες

Newsroom

Το Cyberpunk 2077 είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης που αναπτύχθηκε από τη CD Projekt RED και κυκλοφόρησε για τα PC και για για τις κονσόλες της νέας και της προηγούμενης γενιάς στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 (PlayStation 4, PlayStation5, Xbox One, Xbox Series X/S και Microsoft Windows). Ωστόσο, ύστερα από παράπονα χιλιάδων παικτών, που περίμεναν για χρόνια το παιχνίδι, η εταιρεία CD Projekt αποφάσισε την επιστροφή χρημάτων σε τυχόν απογοητευμένους παίκτες ενώ η Sony το απέσυρε από το PlayStation Store.

Οι πελάτες έχουν εξαγριωθεί λόγω των σφαλμάτων που έχουν προκύψει σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbuster παιχνίδια της χρονιάς (κολλάει, έχει χαμηλή ανάλυση και μέτρια γραφικά, ειδικά στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς). Έτσι η CD Project, παρόλο που συνιστά υπομονή και υπόσχεται ότι θα φτιάξει το παιχνίδι με updates, προχωρά σε επιστροφές χρημάτων των δυσαρεστημένων παικτών.

Από την πλευρά της η Sony, που πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το PlayStation 5, ενώ διαθέτει μια τεράστια βάση παικτών στο PlayStation 4 αποφάσισε να αποσύρει το παιχνίδι της από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, το PlayStation Store. 

Τι είναι το Cyberpunk 2077

Το Cyberpunk 2077, στο οποίο μεταξύ άλλψν πρωταγωνιστεί ο Κιάνου Ριβς, εξελίσσεται στο έτος 2077, σε μια εποχή όπου η πρόοδος της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Night City, μια μητρόπολη στην οποία κυριαρχεί η εμμονή για δύναμη, πολυτέλεια και σωματικές τροποποιήσεις. Ο παίκτης υποδύεται το ρόλο του V, ενός μισθοφόρου ο οποίος ψάχνει για ένα μοναδικό εμφύτευμα που αποτελεί το κλειδί για την αθανασία.

Το παιχνίδι δημιούργησε η CD Projekt RED, μια πολωνική εταιρεία που τάραξε τα νερά του gaming το 2015 με το The Witcher 3, ένα παιχνίδι που το 2019 έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix, με τον Χένρι Καβίλ στον ρόλο του Γκέραλντ από τη Ρίβια.

Μετά το φιάσκο του Cyberpunk 2077, οι μετοχές της CD Project έπεσαν περισσότερο από 1/3 σε διάστημα έξι ημερών αυτόν τον μήνα. «Θα έπρεπε να είχαμε δώσει μεγαλύτερη προσοχή ώστε το παιχνίδι να λειτουργεί καλύτερα στο PlayStation 4 και στο Xbox One», παραδέχτηκε τη εταιρεία στο Twitter.

Δείτε μερικά προβλήματα του παιχνιδιού στο παρακάτω βίντεο

SONYαπόσυρσηπαιχνίδιplaystation