Τεχνολογία|07.11.2021 14:02

Έλον Μασκ: Ρώτησε του ακολούθους του στο Twitter για να πουλήσει 10% των μετοχών της Tesla

Newsroom

Ακόμα μία φορά μία ανάρτηση του Ελον Μασκ στο Twitter τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω στον απρόβλεπτο και εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος αν μπλοφάρει ή αν μιλά σοβαρά. Συγκεκριμένα ο Μασκ δημιούργησε μία δημοσκόπηση στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ρωτά τους ακολούθους του αν θα πρέπει να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla και μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα κάνει ότι εκείνοι αποφασίσουν.

Ο Μασκ φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια νέα πρόταση των Δημοκρατικών που θέλουν να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε πάμπλουτος επιχειρηματίες βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται. «Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet.

«Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».
«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο πολυδισεκατομμυριούχος.

Σχεδόν 3.000.000 πολίτες χρήστες είχαν απαντήσει στην δημοσκόπηση 7 ωρες πριν λήξει η ψηφοφορία με το 56% των απαντήσεων να είναι υπέρ του «ναι».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μασκ κατείχε περίπου το 17% των μετοχών της Tesla στις 30 Ιουνίου, με σημερινή αξία 208,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τα μερίδιά του σε άλλες εταιρείες του, τη Neuralink και ειδικά τη SpaceX, ο Έλον Μασκ θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται από το Bloomberg στα 338 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές», έγραψε ο πολυδισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Έλον ΜασκμετοχέςTwitterElon MuskTesla