Τεχνολογία|15.05.2022 21:46

Spied Life: Η αμφιλεγόμενη πλατφόρμα που σας επιτρέπει να γίνετε ο πρωταγωνιστής του δικού σας Reality Show

Newsroom

Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα μετατρέποντας την καθημερινή σας ζωή σε ένα ριάλιτι σόου που ο καθένας θα μπορούσε να παρακολουθήσει από οπουδήποτε στον κόσμο; Αποδεικνύεται ότι μπορείτε πραγματικά να το κάνετε.

Το SpiedLife είναι μια αναπτυσσόμενη διεθνής πλατφόρμα docu-reality που ουσιαστικά επιτρέπει στους ανθρώπους να μετατρέψουν τη ζωή τους σε ριάλιτι σόου με τη βοήθεια webcams. Αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα να εγκαταστήσετε μερικές webcams στο σπίτι σας και να μεταδίδετε τη ζωή σας σε εντελώς ξένους 24 ώρες την ημέρα, η μέση ζωή σας θα μπορούσε να γίνει το επόμενο Big Brother. Το SpiedLife επιτρέπει στους streamers να μένουν σε επαφή με το κοινό τους μέσω chat rooms, να παρακολουθούν τη δημοτικότητα του καναλιού τους και τους πληρώνει για να μοιράζονται τη ζωή τους στην πλατφόρμα. Αλλά σε μια εποχή όπου η ιδιωτικότητα λαμβάνεται πιο σοβαρά από ποτέ, πολλοί πιστεύουν ότι το SpiedLife θα μπορούσε να έχει μια σκοτεινή πλευρά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανάπτυξη της πλατφόρμας SpiedLife», δήλωσε πέρυσι ο Mario Sacco, διευθυντής casting της SpiedLife. «Συνεχίζουμε να προσελκύουμε κοινό από όλο τον κόσμο και έχουμε περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές ανά μήνα. Η πρώτη πλατφόρμα του είδους της, το SpiedLife ανοίγει την πόρτα για να πειραματιστούμε με νέα έθιμα και πολιτισμούς, δείχνοντας την πραγματική ζωή σε όλο τον κόσμο με μερικούς απλούς περιορισμούς... συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους και μη προβολή γυμνού και σεξ».

Ενώ ορισμένοι από τους ανθρώπους που κάνουν streaming στο SpiedLife είναι ιδιοκτήτες μπαρ, παμπ ή κλαμπ που ουσιαστικά προωθούν τις επιχειρήσεις τους δωρεάν, οι περισσότεροι είναι απλοί άνθρωποι που βρίσκουν ενδιαφέρουσα την ιδέα του streaming της μέσης, βαρετής ή παράξενης ζωής τους με σκοπό το κέρδος.

Στην Ιταλία οι περισσότεροι χρήστες

Οι περισσότεροι χρήστες του SpiedLife φαίνεται να βρίσκονται στην Ιταλία, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα, η Visioray, εδρεύει επίσης στην ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα του odditycentral.com, στις διάφορες ροές στην αρχική σελίδα του SpiedLife, υπάρχουν και χρήστες από την Ουκρανία, τις Φιλιππίνες και τη Ρωσία, μεταξύ άλλων.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Visioray είναι επίσης η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις Skyline Webcams, ένα δίκτυο πανοραμικών HD webcams που δείχνουν ζωντανό υλικό από διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Πλέον εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται καθημερινά για να θαυμάσουν διάφορες τουριστικές τοποθεσίες, από πολυσύχναστες πόλεις μέχρι παρθένες οάσεις στην έρημο.

Και τα παιδιά;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το SpiedLife είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά η ιδέα της έκθεσης των περισσότερων πτυχών της προσωπικής ζωής, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, μπορεί να είναι δύσκολο να το δεχτούν πολλοί άνθρωποι.

«Για ένα παιδί, και για τους περισσότερους ανθρώπους, το σπίτι είναι το μέρος όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο και να είναι ο εαυτός τους», έγραψε ένας χρήστης του DigitalSpy Forums. Αν θέλουν να είναι ανόητα, να χορεύουν σαν τρελά, να ξεσπάσουν ή απλά να χαλαρώσουν, τότε μπορούν να το κάνουν χωρίς να φοβούνται την κρίση του έξω κόσμου. Βάζοντάς τα μπροστά σε μια κάμερα θέτει περιορισμούς στο τι αισθάνονται ότι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν, ή θα κάνουν κάτι που θα έπρεπε να είναι ιδιωτικό και θα μεταδοθεί». Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν το SpiedLife ως πηγή περιεχομένου βίντεο, σχολιάζοντας ουσιαστικά το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες αυτού του μοναδικού κοινωνικού δικτύου.

πλατφόρμαριάλιτιειδήσεις τώραreality