Τεχνολογία|05.07.2022 07:45

Θα χρειαστούν 41 χρόνια για να το χακάρουν – Ειδική στην κυβερνοασφάλεια δίνει τα tips για το τέλειο password

Newsroom

Συμβουλές για το πιο ασφαλές password δίνει TikToker που ισχυρίζεται πως είναι ειδική στα θέματα κυβερνοασφάλειας. Στο στόχαστρο των κυβερνοεπιθέσεων μπαίνουν, πλέον, όχι μόνο οι πολίτες με μεγάλες καταθέσεις, αλλά και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία και θεωρούνται ευκολότερο να εξαπατηθούν. Για να γλιτώσουν από τους επιτήδειους, οι χρήστες του διαδικτύου οφείλουν να έχουν στις συσκευές τους ένα πολύ ισχυρό password το οποίο δε θα μπορεί να χακαριστεί εύκολα. TikToker που ισχυρίζεται ότι είναι ειδική στα θέματα κυβερνοασφάλειας, μέσω μίας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό, έδωσε τα tips για password που δε χακάρεται με τίποτα.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας κωδικός ασφαλείας με έξι χαρακτήρες μπορεί να χακαριστεί σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, ενώ ένας με εφτά χαρακτήρες θα χρειαστεί για να «σπάσει» ένα λεπτό. Τα passwords με οχτώ χαρακτήρες χρειάζονται μία ώρα, ενώ, οι χάκερς θα «σπάσουν» έναν κωδικό εννέα χαρακτήρων σε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, η TikToker δίνει πέντε σημαντικά tips ώστε ένα password να μην μπορεί να χακαριστεί με τίποτα.

Αυτά είναι:

  1. Να έχει 11 χαρακτήρες
  2. Να έχει γράμματα
  3. Να έχει σύμβολα
  4. Να έχει άγνωστες λέξεις
  5. Να μην περιλαμβάνει ονόματα

Στο βίντεο της η ίδια ισχυρίζεται ότι, ακολουθώντας τις πέντε αυτές συμβουλές, δημιουργούμε ένα password το οποίο, οι χάκερς, προκειμένου να «σπάσουν» θα χρειαστούν 41 ολόκληρα χρόνια!

Δείτε εδώ το βίντεο

Όλες οι ειδήσεις

Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων: Ποιοι πρέπει να φορούν οπωσδήποτε μάσκα – Ο καθηγητής Γουργουλιάνης εξηγεί στο OPEN

Ποια ημέρα και ποιες ώρες γίνονται τα περισσότερα τροχαία; Τι δείχνει έρευνα

«Το να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα είναι όμοιο με το να έχεις λέπρα» - Η συγκινητική μαρτυρία μητέρας για τον αποκλεισμό που καταγγέλλει πως βιώνει

Ανήλικη ζούσε με 40 γάτες σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής στη Θεσσαλονίκη

ειδήσεις τώρακυβερνοεπιθέσειςpasswordχάκερκωδικός ασφαλείαςκυβερνοασφάλεια