Τεχνολογία|09.07.2022 11:15

Νομικά εναντίον του Μασκ θα κινηθεί το Twitter - Το deal που χάλασε και τα επόμενα επεισόδια

Newsroom

Αρκετές εβδομάδες υποθέσεων γύρω από τη συμφωνία μαμούθ για εξαγορά του Twitter ο Έλον Μάσκ (Elon Musk) έβαλε τέλος στη σιωπή του και ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η εξέλιξη έφερε βουτιά 6% στην τιμή της μετοχής του Twitter.

Ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας, με τους δικηγόρους του να κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για «ψευδή και παραπλανητική παρουσίαση γεγονότων», πάνω στα οποία βασίστηκε ο δισεκατομμυριούχος όταν συμφώνησε για την εξαγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Μασκ βάζει τέλος στη σεναριολογία για την συμφωνία που επρόκειτο να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον «χάρτη» των social media. Σύμφωνα με τον Guardian, o ιδρυτής της Tesla δεν πρόκειται αποδεσμευτεί τόσο εύκολα.

Όπως προκύπτει από το συμφωνητικό εξαγοράς των 95 σελίδων που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ θα πρέπει να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε την αρχική συμφωνία. Σε διαφορετική περίπτωση, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», δηλαδή 1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως ο Μπρετ Τέιλορ (Brett Taylor), πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε εχθές ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όλες οι ειδήσεις

Καλοκαιρινό κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα: Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα – Προβλήματα αναμένονται και στην Αττική

Air Tractors: Το νέο όπλο της Πυροσβεστικής στην εναέρια πυρόσβεση – Τα πλεονεκτήματα

Βόμβα από Elon Musk: Εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

Πέθανε ο Τόνι Σιρίκο, ένας από τους πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς The Sopranos

TwitterΈλον Μασκειδήσεις τώρα