Τεχνολογία|30.08.2022 07:40

Ritesh Shah στο ethnos.gr: Με το viber wallet η αποστολή χρημάτων είναι όσο εύκολο είναι να στείλετε μια φωτογραφία

Τίμος Φακαλής

«Η αποστολή χρημάτων στους φίλους και την οικογένειά σας μέσω του Viber θα είναι τόσο εύκολη όσο η αποστολή ενός μηνύματος ή μιας φωτογραφίας», λέει στο ethnos.gr ο Ritesh Shah, επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας της Rakuten Viber αναφορικά με το viber wallet, την νέα υπηρεσία της εταιρίας.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ethnos.gr ο κ. Shah εξηγεί ότι το Viber wallet είναι δωρεάν και μπορείτε να το ανοίξετε μέσα σε δευτερόλεπτα. «Ένας χρήστης μπορεί να περάσει μια απλοποιημένη διαδικασία επαλήθευσης, να προσθέσει χρήματα στο πορτοφόλι του και να στείλει χρήματα στο πορτοφόλι οποιουδήποτε χρήστη μέσα στην εφαρμογή του Viber. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν όλες τις συναλλαγές τους μαζεμένες σε ένα μέρος».

Αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη η υπηρεσία στην Ελλάδα, ο Head of Fintech της Rakuten Viber εξηγεί ότι τον Ιούλιο άνοιξε στην Ελλάδα μια  λίστα αναμονής και θα ανοίξει σταδιακά η υπηρεσία σε όλους στις αρχές του φθινοπώρου. «Οι νέες υπηρεσίες πληρωμών θα υποστηρίζουν όλες τις κάρτες Mastercard και Visa και τις ελληνικές τράπεζες», σημειώνει.

Οι δυνατότητες του Viber Wallet

Σχετικά με τις δυνατότητες της πρωτοποριακής υπηρεσίας, ο κ. Shah τονίζει ότι «η δυνατότητα πληρωμών μέσα στη συνομιλία θα είναι δωρεάν, χρησιμοποιώντας χρήματα που προστίθενται στο Viber Wallet ενός χρήστη μέσω οποιασδήποτε κάρτας Visa ή MasterCard ή τραπεζικής μεταφοράς. Ωστόσο, ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να επιβάλλουν χρεώσεις (π.χ. για ανανέωση μέσω τραπεζικού εμβάσματος) μία διαδικασία που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ωστόσο, η προσθήκη χρημάτων μέσω χρεωστικής κάρτας είναι δωρεάν».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα κύρια οφέλη των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων από την χρήση των ψηφιακών συναλλαγών της Rakuten Viber, ο Ritesh Shah τονίζει:  «Συνολικά, οι online συναλλαγές είναι μια εμπειρία χωρίς προβλήματα και χωρίς κόστος. Οι συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο συνδυάζουν ταχύτητα και ασφάλεια. Χάρη στις εξελίξεις στην τεχνολογία ψηφιακών πληρωμών και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης end-to-end, οι συναλλαγές ψηφιακών πληρωμών είναι πιο αποτελεσματικές και ασφαλέστερες από τις πληρωμές εκτός σύνδεσης. Επιπλέον, οι ψηφιακές πληρωμές προωθούν τις επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, εξαλείφοντας τα γεωγραφικά όρια και αφαιρώντας τα εμπόδια που διαφορετικά θα περιόριζαν τη συμμετοχή σε μια παγκόσμια αγορά. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε μια ειδική ενότητα ανταμοιβών που θα περιέχει μια ποικιλία από μοναδικές εκπτώσεις που θα παρέχονται από τους συνεργάτες του Viber. Εργαζόμαστε σε ειδικές προσφορές από εταιρείες  που ολοκληρώνουν πολλές συναλλαγές, κυρίως στους εξής κλάδους: Oμορφιά και Kαλλυντικά, Hλεκτρονικό Eμπόριο, Hλεκτρονικά Eίδη, Ψυχαγωγία, Μόδα, Delivery, Παντοπωλεία, Εστιατόρια, Μεταφορές, Ταξίδια κ.λπ».

Απολύτως ασφαλείς οι συναλλαγές

Παράλληλα, ο κύριος Shah υπογραμμίζει ότι το Viber έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έθεσε ως προεπιλογή την κρυπτογράφηση end-to-end για όλους τους χρήστες του τονίζοντας, έτσι, τη σημασία που αποδίδεται στην ασφάλεια των συναλλαγών.

«Το 2016, το Viber έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έθεσε ως προεπιλογή την κρυπτογράφηση end-to-end για όλους τους χρήστες του, κι έγινε έτσι υπόδειγμα ασφάλειας σε μια ταραγμένη περίοδο για τη βιομηχανία. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πληρωμές μέσα στην ίδια τη συνομιλία, απολαμβάνοντας το ιδιωτικό απόρρητο και την ασφάλεια για τα οποία φημίζεται το Viber. Οι χρήστες θα πρέπει να ορίσουν έναν κωδικό pin ή βιομετρική αναγνώριση για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών. Η επιβεβαίωση μηνύματος πληρωμής αποστέλλεται αυτόματα σε συνομιλία 1 προς 1 και είναι κρυπτογραφημένη end-to-end, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα προσωπικά μηνύματα και κλήσεις στο Viber. Σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια, η ομάδα υποστήριξής μας θα είναι έτοιμη να σας βοηθήσει από την πρώτη μέρα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Πέρα από αυτό, για την παροχή αδειοδοτημένων και ασφαλών υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα, το Viber έχει συνεργαστεί με τη Rapyd, μια παγκόσμια εταιρεία Fintech-as-a-Service. Οι αδειοδοτημένες υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών της Rapyd ενσωματώνονται απευθείας στην εφαρμογή  του Viber για να διευκολύνουν τις δυνατότητες πληρωμών εντός εφαρμογής», σημειώνει.

Τέλος, αναφορικά με τους στόχους της εταιρίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Shah τονίζει ότι  «αυτή η υπηρεσία είναι μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας για να συνδυάσουμε την επικοινωνία, το περιεχόμενο, τις πληρωμές και το εμπόριο χωρίς προβλήματα μέσα σε ένα super-app. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών για να κάνουμε το Viber ακόμα πιο χρήσιμο για τους χρήστες μας. Οι πληρωμές εντός της εφαρμογής αποτελούν δομικό στοιχείο για την προσθήκη πρόσθετων υπηρεσιών στο μέλλον, όπως η πληρωμή λογαριασμών, η πραγματοποίηση αγορών, η πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές στην πλατφόρμα αλλά και για τη συνεχή προσφορά  καινοτομίας στους χρήστες μας. Στο μέλλον, θα προσθέτουμε επίσης πολύτιμα νέα προϊόντα και λειτουργίες για τους χρήστες μας, όπως εικονικές πιστωτικές κάρτες, Apple Pay και Google Pay, λειτουργίες ανταλλαγής συναλλάγματος και πρόγραμμα επιβράβευσης. Στη συνέχεια θα παρέχουμε κάρτες πληρωμής και θα προσθέσουμε επιβραβεύσεις και επιστροφή μετρητών για αγορές πολυτελών ειδών, κοινά πορτοφόλια και πολλά ακόμη!».