Τεχνολογία|04.10.2022 22:55

Ο Μασκ τα... γυρίζει και πάλι: Αναφορές ότι είναι έτοιμος να αγοράσει το Twitter στην αρχική τιμή των 44 δισ. δολαρίων

Newsroom

Ο Ίλον Μασκ μάλλον τα... γυρίζει: Ο δισεκατομμυριούχος προτείνει να προχωρήσει με την αρχική του προσφορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ιδιωτικοποίηση του Twitter, δήλωσαν την Τρίτη δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας «πικρής» δικαστικής διαμάχης που επρόκειτο να οδηγηθεί σε δίκη.

Μία τέτοια συμφωνία θα έθετε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου επικεφαλής μίας από τις πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και θα έβαζε τέλος σε μήνες θυελλώδους δικαστικής διαμάχης που έβλαψε το εμπορικό σήμα του Twitter και ενίσχυσε τη φήμη του Μασκ για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, φαίνεται πως τώρα θα αναλάβει μια εταιρεία που αρχικά είχε δεσμευτεί να αγοράσει τον Απρίλιο. Το Bloomberg μετέδωσε νωρίτερα την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι ο Μασκ έκανε την πρόταση σε επιστολή του προς το Twitter.

Παράλληλα, μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα 12,7% στα 47,93 δολάρια πριν διακοπεί η διαπραγμάτευση για δεύτερη φορά, ενώ οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά περίπου 1,8%.

Σημειώνεται πως το Twitter και οι δικηγόροι του Μασκ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι σε αιτήματα για σχολιασμό από το πρακτορείο Reuters.

Η είδηση έρχεται πριν από την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση μεταξύ του Μασκ και του Twitter στο δικαστήριο στις 17 Οκτωβρίου, στο οποίο η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ζητούσε εντολή που θα οδηγούσε τον Μασκ να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή ή 44 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρη την εταιρεία.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες δήλωσε ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot ήταν πολύ υψηλότερος από την εκτίμηση του Twitter για λιγότερο από το 5% των χρηστών. Τα bots είναι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερεκτιμήσεις για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην υπηρεσία, κάτι που είναι σημαντικό για τα διαφημιστικά ποσοστά και τη συνολική αξία της υπηρεσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TwitterΈλον Μασκsocial mediaειδήσεις τώραElon Muskμέσα κοινωνικής δικτύωσης