Τεχνολογία|01.11.2022 23:49

Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε συνδρομή οχτώ δολαρίων τον μήνα για τα επαληθευμένα προφίλ του Twitter

Newsroom

Ότι το τζάμπα πέθανε ανακοίνωσε σήμερα, με ανάρτησή του ο Έλον Μασκ στους χρήστες του Twitter. Συγκεκριμένα, ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου έκανε λόγο για συνδρομή 8 δολαρίων μηνιαίως στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό το ποσό θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικούς» τους λογαριασμούς τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Από την περασμένη χρονιά, πάντως, η πλατφόρμα προτείνει, για κάποιες από τις λειτουργίες της, συνδρομή. Επιθυμία του Μασκ είναι η εισαγωγή ενός νέου, ακριβότερου προγράμματος, το οποίο θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων του μέσου.

Διέλυσε το ΔΣ της εταιρείας με την εξαγορά 

Μετά την εξαγοράς της εταιρείας, ο Μασκ διέλυσε το διοικητικό της συμβούλιο, όπως ανέφερε σε έκθεση που υπέβαλε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στην έκθεση επισημαίνεται η παύση της ιδιότητας όλων των μελών του συμβουλίου, σύμφωνα με τους όρους εξαγοράς του μέσου. Όπως τονίζεται στο ίδιο έγγραφο, ο Μασκ, πλέον, είναι «ο μόνος διευθυντής του Twitter».

Σύμφωνα με το CNN αυτή η κίνηση του αμερικανού μεγιστάνα δεν ήταν έκπληξη, ωστόσο δείχνει την επιθυμία του να έχει υπό τον έλεγχό του την εταιρεία και να ασκεί τη διοίκησή της χωρίς καθόλου αντίβαρα. Την περασμένη Πέμπτη, μόλις η εξαγορά της πλατφόρμας ολοκληρώθηκε, ο Μασκαπέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και άλλα κορυφαία στελέχη του Twitter- ουσιαστικά, αυτό που έχει γίνει γνωστό στην πράξη είναι ότι απολύθηκε σύσσωμο το ΔΣ της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου είναι διατεθειμένος να αλλάξει πολλά στον τρόπο λειτουργίας του. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος κατά το παρελθόν, εξετάζει την αλλαγή της πολιτικής για το ακραίο περιεχόμενο (γεγονός που ενδεχομένως φέρει την επιστροφή του Ντόναλτ Τραμπ στο μέσο), για τις μαζικές απολύσεις αλλά και για τη χρέωση στους πιστοποιημένους δημοφιλείς λογαριασμούς που φέρουν το μπλε σημάδι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συνδρομήTwitterειδήσεις τώραΈλον Μασκ