Τεχνολογία|11.11.2022 22:48

Twitter: Δυσοίωνα «τιτιβίσματα» για Elon Musk - Κύμα fake λογαριασμών τον αναγκάζουν να ακυρώσει τη συνδρομητική υπηρεσία επαλήθευσης

Newsroom

Το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα προβλήματα που προκύπτουν στο Twitter, μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ.

Τρολάρισμα δίχως τέλος, από τον Ιησού Χριστό, μέχρι τον ίδιο τον Έλον Μασκ

Όπως τόνισε ο ίδιος ο νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος, τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε «πολλές ανοησίες» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσο, δοκιμαστικά, θα εφαρμόζονται οι νέες λειτουργίες του. Μία από τις πρώτες -και σίγουρα η πιο πολυσυζητημένη μέχρι στιγμής- αλλαγή στο μέσο αφορούσε στην υπηρεσία «Twitter Blue», η οποία, με συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα θα παρείχε σε κάθε χρήστο το μπλε σήμα, για την επαλήθευση των στοιχείων του λογαριασμού του. Αυτά τα πλάνα του επιχειρηματία φαίνεται ότι αποσύρθηκαν, μετά τα περιστατικά κατάχρησης, από μέρους των χρηστών, προκειμένου να προσποιηθούν ότι πίσω από τoυς λογαριασμούς τους βρίσκονται μεγάλες εταιρείες αλλά και celebrities- από τον Ιησού Χριστό, μέχρι τον ίδιο τον Μασκ.

Η υπηρεσία λανσαρίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην εφαρμογή του Twitter για iPhone, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Verge, από την Παρασκευή, η επιλογή για εγγραφής στο Twitter Blue δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή.

Όπως υποδηλώνει η απόσυρση της συνδρομητικής υπηρεσίας από την πλατφόρμα, ίσως δεν κυλούν όλα ρόδινα για τον Μασκ. Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Twitter, φοβούμενες έξαρση fake news, ρατσιστικών αναρτήσεων και πορνογραφίας ενώ, ήδη, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που εκμεταλλεύτηκαν την επί πληρωμή επαλήθευση στοιχείων, προκειμένου να παριστάνουν γνωστές εταιρείες και να προχωρούν σε ανάρμοστες και χιουμοριστικές αναρτήσεις. Δυσαρέσκεια, όμως, υπάρχει και από ορισμένους χρήστες που έχουν ήδη πληρώσει για την υπηρεσία, οι οποίοι σημειώνουν ότι το μπλε σήμα έχει εξαφανιστεί από τον λογαριασμό τους.

Στις περιπτώσεις χρηστών όπου ο σύνδεσμος εγγραφής στην υπηρεσία εμφανίζεται ακόμα διαθέσιμος, κατά την προσπάθεια εγγραφής εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Platformer, Zoe Schiffer, το λανσάρισμα της υπηρεσίας «Twitter Blue» έχει ανασταλεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, από μέρους του Twitter έγινε μία απόπειρα εξομάλυνσης της κατάστασης, με την εισαγωγή ενός νέου σήματος επαλήθευσης, γκρι χρώματος, το οποίο επισημαίνει ως «επίσημους» τους λογαριασμούς. Σε διάστημα μόλις μερικών ημερών, η εταιρεία κυκλοφόρησε και, στη συνέχεια, απέσυρε ξανά τη λειτουργία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Twitterειδήσεις τώραΈλον Μασκ