Τεχνολογία|18.11.2022 18:20

Στην Ελλάδα το Accessible Places: Η λειτουργία του Google Maps που φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη τη ζωή των ατόμων που κινούνται με αμαξίδια

Newsroom

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία που φιλοδοξεί να κάνει τη ζωή των ατόμων που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια, λίγο πιο εύκολη, ανακοίνωσε το Google Maps. Πρόκειται για το Accessible Places που έρχεται και στην Ελλάδα.

Πώς λειτουργεί το Accessible Places

Τί είναι όμως το Accessible Places και πώς λειτουργεί; Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν αν το σημείο που θέλουν να επισκεφτούν διαθέτει πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, θα παρατηρήσουν ένα σχετικό εικονίδιο στην καρτέλα της επιχείρησης. Επιπλέον, μέσω της υπηρεσίας θα μπορούν να ενημερώνονται και γι’ άλλες πληροφορίες, όπως διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

H υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα για Android και iOS. Για να σου εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας:

  • Σε τηλέφωνο ή tablet Android, άνοιξε την εφαρμογή Χάρτες Google.
  • Πάτησε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σου (Κυκλικό εικονίδιο λογαριασμού), μετά «Ρυθμίσεις» (Settings) και μετά «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας».
  • Ενεργοποίησε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη.
  • Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου στα αποτελέσματα. Εάν είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, η πληροφορία αυτή θα παρέχεται επίσης μέσα από το Google Maps.
  • Τέλος, η υπηρεσία θα αναφέρει την ύπαρξη σκάλας, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θα ήθελε να τις αποφύγει.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αναπηρικό αμαξίδιοGoogle Mapsειδήσεις τώραΑμεΑ