Τεχνολογία|08.12.2022 12:52

Σάλος με καταγγελία για το Twitter: «Εργαζόμενοι κοιμούνται στα γραφεία της εταιρείας» - Ξεκίνησε έρευνα

Newsroom

Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο στο Twitter μετά από καταγγελία πως η εταιρεία έχει μετατρέψει χώρους των γραφείων σε υπνοδωμάτια για να κοιμούνται εκεί οι υπάλληλοι.

Από τη Δευτέρα, τα γραφεία διαθέτουν «ταπεινά υπνοδωμάτια με στρώματα, μονότονες κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες σε αίθουσα συνεδριάσεων. Υπάρχουν με τέσσερα έως οκτώ κρεβάτια ανά όροφο», δήλωσαν εργαζόμενοι στο Forbes.

Οι αλλαγές φαίνεται να αποτελούν μέρος του σχεδίου του Ίλον Μασκ για γίνει «σκληροπυρηνικό το Twitter», με τον δισεκατομμυριούχο να έχει απαιτήσει από τους εργαζομένους να αφιερώνουν «πολλές ώρες και να εργάζονται με ένταση», αφού απέλυσε σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Ωστόσο, η εφημερίδα San Francisco Chronicle ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης τμημάτων του κτιρίου για οικιστικούς σκοπούς.

Το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι ερευνά το θέμα μετά από καταγγελία που έλαβε και ότι σχεδιάζει να επιθεωρήσει την έδρα της εταιρείας.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου, Πάτρικ Χάναν, στην Washington Post.

«Το υπουργείο επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του κτιρίου για να γίνει επιθεώρηση και αν η έδρα δεν είναι σύμφωνη με τους οικοδομικούς κανονισμούς, θα εκδώσει ειδοποίηση παραβίασης. Όλα τα παράπονα για ακίνητα και οι  ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», τόνισε. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ξεκαθάρισε ο Χάναν.

Ο Μασκ άσκησε κριτική στην έρευνα. «Έτσι, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο επιτίθεται σε εταιρείες που παρέχουν κρεβάτια για κουρασμένους υπαλλήλους αντί να διασφαλίζει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή από τη φαιντανύλη. Πού είναι οι προτεραιότητές σας;», ανέφερε στο Twitter με έναν σύνδεσμο σε ένα άρθρο που αναφέρεται σε δηλώσεις ενός πατέρα που λέει ότι το μωρό του πήρε υπερβολική δόση φαιντανύλης αφού εκτέθηκε στο ναρκωτικό σε μια παιδική χαρά της πόλης.

Σύμφωνα με την Guardian, κανένας αξιωματούχος της πόλης δεν έχει επιβεβαιώσει αν η επείγουσα κατάσταση του παιδιού ήταν αποτέλεσμα έκθεσης στη φαιντανύλη.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη αναφέρει ότι κοιμούνται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Έσθεν Κράουφορντ, μοιράστηκε τον περασμένο μήνα μια φωτογραφία που την δείχνει να κοιμάται στο γραφείο με μάσκα ματιών και υπνόσακο.

«Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές κοιμάσαι στη δουλειά σου», έγραψε η ίδια στο Twitter.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TwitterΈλον ΜασκΣαν ΦρανσίσκοElon Muskειδήσεις τώρα