Τεχνολογία|30.12.2022 21:50

Twitter: Δύσκολα τα πράγματα για τους υπαλλήλους του Μασκ - Δυσοσμία στα γραφεία και χαρτί υγείας... από το σπίτι τους

Newsroom

Τα δημοσιεύματα - «φωτιά» για το εργασιακό περιβάλλον του Twitter, αφότου ανέλαβε ο Ίλον Μασκ, είναι πολλά και αρνητικά. Όπως φαίνεται, τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε ο νέος επικεφαλής φαίνεται να έχουν όλο και πιο δυσάρεστες συνέπειες.

Στα κεντρικά του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, όπως γράφουν οι New York Times, οι υπάλληλοι έχουν μετακομίσει σε δύο ορόφους, αφού οι άλλοι τέσσερις έκλεισαν, ενώ στην ατμόσφαιρα πλανάται έντονη μυρωδιά υπολειμμάτων φαγητού και ιδρώτα καθώς έχουν διακοπεί σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες καθαρισμού...

Μάλιστα, εργαζόμενοι κάνουν λόγο για βρώμικες τουαλέτες, ενώ ορισμένοι αναγκάζονται να παίρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι τους!

Ο Ίλον Μασκ έχει ήδη απολύσει το προσωπικό καθαριότητας στα γραφεία της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το μέσο, όλα δείχνουν πως ένα από τα δύο κτίρια εκεί ίσως κλείσει. Τα Χριστούγεννα, ο Μασκ διέταξε επίσης τους εργαζόμενους στο Σακραμέντο να κλείσουν το κέντρο δεδομένων Twitter.

Το Twitter σταμάτησε και να πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία στο Σιάτλ, γράφουν οι NYT, επικαλούμενοι δύο άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα. Η εταιρεία φέρεται να σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο και σε άλλα γραφεία τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο «σφυρί» οθόνες Apple και καρέκλες γραφείου

Ο Μασκ προσπάθησε να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος που δεν σχετίζεται με την εργασία, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι εσωτερικό έγγραφο.

Μάλιστα, κάποιοι μάνατζερ του Twitter έχουν λάβει οδηγίες να ακολουθήσουν μία προσέγγιση «μηδενικού προϋπολογισμού» για να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, σύμφωνα με έγγραφο εξοικονόμησης κόστους που είδε το μέσο. Παράλληλα, το Twitter βγάζει στο σφυρί... εξοπλισμό γραφείου και τις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή προσφορών για είδη όπως οθόνες Mac, καρέκλες γραφείου και ψυγεία.

social mediaTwitterειδήσεις τώραΈλον ΜασκElon Musk