Τεχνολογία|03.01.2023 18:55

Twitter: Τώρα μηνύεται επειδή δεν πλήρωσε ενοίκιο - Ο Μασκ και η νέα του... τζαμπατζίδικη τακτική

Newsroom

Το Twitter μηνύεται από τον ιδιοκτήτη των κεντρικών γραφείων του στο Σαν Φρανσίσκο για μη πληρωμή ενοικίου, την ώρα που η εταιρεία-κολοσσός φέρεται να έχει προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές δαπανών υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ίλον Μασκ.

Η εταιρεία χρωστάει 136.260 δολάρια σε απλήρωτα ενοίκια, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε την Πέμπτη η Columbia Property Trust, όπως μεταδίδει η New York Post. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επίσης μηνυθεί επειδή δεν πλήρωσε σχεδόν 200.000 δολάρια για ιδιωτικές πτήσεις τσάρτερ που είχαν γίνει την εβδομάδα που ανέλαβε ο Μασκ.

Η πρώτη αναφορά για τη νέα... τζαμπατζίδικη τακτική του Twitter είχε γίνει στις αρχές του περασμένου μήνα από τους New York Times, οι οποίοι είχαν γράψει ότι ο Μασκ και οι σύμβουλοί του ήλπιζαν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους των συμφωνιών μίσθωσης μετά τις μαζικές απολύσεις.

Οι περικοπές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επίσης, το Twitter έκλεισε τα γραφεία του στο Σιάτλ, όπως ανέφεραν οι Times την Παρασκευή, περικόπτοντας τις υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι έμειναν να φέρνουν το δικό τους... χαρτί υγείας στη δουλειά.

Περικοπή εξόδων και μαζική πτώση εσόδων

Ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο και έκτοτε περικόπτει τα έξοδα, εν μέσω της «μαζικής πτώσης» των εσόδων, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Το προσωπικό καθαριότητας και ασφάλειας απολύθηκε επίσης από τα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, όπου οι εργαζόμενοι απεργούσαν, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μασκ διέταξε το προσωπικό να μεταβεί σε ένα κέντρο δεδομένων στο Σακραμέντο για να... κλείσει βασικούς διακομιστές ως μέτρο μείωσης του κόστους, ανέφεραν επίσης οι Times.

Μπαράζ απολύσεων και οδηγίες για... καθυστέρηση πληρωμών

Εν τω μεταξύ, οι απολύσεις συνεχίστηκαν, με περικοπές στα τμήματα υποδομών και δημόσιας πολιτικής της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το δημοσίευμα. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, αποκάλυψε το δημοσίευμα.

Τέλος, σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι έχουν λάβει οδηγίες να καθυστερήσουν την πληρωμή των εργολάβων ή των προμηθευτών -συμπεριλαμβανομένων των λογιστών και των συμβούλων που εργάζονται σε βασικά ρυθμιστικά έργα, ανέφεραν οι Times.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ενοίκιοElon MuskΈλον Μασκμήνυσηειδήσεις τώραTwitter